Virdžil van Dajk, Fudbalska reprezentacija Holandije
Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Legenda holandskog fudbala Marko van Basten nije do sada kritikovao Virdžila van Dajka, ali u ovoj situaciji nije mogao da prećuti.

Reprezentacija Holandije nije uspela da dođe do pobede u drugom kolu Svetskog prvenstva u Kataru protiv Ekvadora, već ću morali da se zadovolje samo bodom. Utakmica je završena rezultatom 1:1. Ekipa Luja van Gala povela je u šestom minutu preko Kodija Gakpa. Ekvadorci su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje i angažovanije što im se isplatilo u 49. minutu kada je gol postigao fenomenalni Ener Valensija.

Pročitajte još

Oglasio se legendarni holandski fudbaler Marko van Basten koji je u studiju televizije kritikovao van Dajka. Smatrao je da kapiten Holandije nije dobro pazio na najopasnijeg Ekvadorca Valensiju. Nije zadovoljan ni pristupom štopera Liverpula.

„Nikad ništa pozitivno od njega. Samo je stajao i pustio Valenciju da šutira. Šta on tu gleda i čeka? Mora biti na igraču i ne dopustiti mu da šutira prema golu. Nije lider, ne brine se ni o čemu u ekipi. Oko njega je puno buke, ali ne vidim ništa konkretno“, rekao je Van Basten.

Van Dajk nije mogao da ne odgovori na ovu kritiku.

„I šta bih ja sad trebalo da uradim povodom toga što je on rekao? Lako je govoriti iz studija. Od njega nikad ništa pozitivno. Kaže da ja nisam pravi kapiten? Ne znam šta bih vam odgovorio. Vodim ekipu najbolje što mogu“, rekao je Van Dajk.

BONUS VIDEO

Grujić: Pitanje o Sergeju Milinkoviću-Saviću nije za nas igrače