Foto: EPA-EFE/Adam Vaughan

Viđen je spektakl na "Etihadu".

Fudbaleri Mančester sitija savladali su ekipu Liverpula sa 4:1 u derbiju 29. kola Premijer lige i tako su se dodatno približili vodećem Arsenalu.

Iako je ekipa Jirgena Klopa povela u 17. minutu preko Mohameda Salaha, brzo je Hulijan Alvarez doneo izjednačenje domaćinu.

PROČITAJTE JOŠ

Do kraja poluvremena se nastavila dominacija izabranika Pepa Gvardiole, ali je drugi gol došao odmah na startu drugog dela.

Kevin de Brujne je u 46. minutu iskoristio asistenciju Rijada Mareza, a golman crvenih Alison je lošom intervencijom pomogao Belgijancu da dođe do gola.

Samo sedam minuta kasnije precizan je bio i Ilkaj Gundogan, da bi konačan rezultat postavio Džek Griliš u 74. minutu.

Ovo je bila jubilarna 100. pobeda Gvardiole sa „građanima“ na domaćem terenu u Premijer ligi, a Španac je tako postao najbrži menadžer koji je uspeo da uradi to. Čuvenom Francuzu Arsenu Vengeru je sa Arsenalom bilo potrebno 139 mečeva dok je Gvardiola uradio to za samo 128 mečeva.

Sa druge strane, Liverpul je prekinuo niz od 45 mečeva bez poraza kada postignu prvi gol, te je to još jedan dokaz koji pokazuje u kolikom su problemu bivši šampioni.

Siti je sada na drugom mestu tabele Premijer lige sa pet bodova manje iza Arsenala, dok je Liverpul na šestom mestu sa 42 boda.


PREMIJER LIGA, 29. kolo

Subota

Mančester siti – Liverpul 4:1 (1:1)

(Alvarez 28, De Brujne 46, Gundogan 54, Griliš 74 – Salah 17)

16.00 Arsenal – Lids

16.00 Bornmut – Fulam

16.00 Brajton – Brentford

16.00 Kristal Palas – Lester

16.00 Notingem Forest – Vulvs

18.30 Čelsi – Aston Vila

Nedelja

15.00 Vest Hem – Sautempton

17.30 Njukasl – Mančester Junajted

BONUS VIDEO Minut ćutanja za Mihu pred utakmicu Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar