Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Završila se uzbudljiva reprezentativna pauza tokom koje smo gledali dramatičnu borbu za plasman na Svetsko prvenstvo, pa je na red došao i klupski fudbal, a Englezi nam obećavaju zanimljiv vikend.

Borba za titulu i plasman u evropska takmičenja odavno nije bila ovako zanimljiva.

Posle odigranih 11 kola, čak pet klubova se nalazi na šest bodova razlike, a kada na to dodamo da su ispod njih dva engleska velikana koja bi serijom dobrih rezultata mogla lako da se vrate u vrh, čini se da borba davno nije bila uzbudljivija.

PROČITAJTE JOŠ

Čelsi je i dalje lider na tabeli, ali je ekipa Tomasa Tuhela prošlo kolo neplanirano kiksnula na domaćem terenu protiv Barnlija. To je iskoristio Mančester siti da se približi na tri boda, isto kao i Vest Hem koji je nadigrao i pobedio jednog od glavnih kandidata za titulu, Liverpul.

Pored pomenuta četiri tima, u vrh se ušunjao i Arsenal koji posle očajnog starta sezone igra kao u transu i samo ga dva boda dele od mesta koje vodi u Ligu šampiona, a koje je pre mesec dana delovalo nedostižno.

Iza vodeće petorke se nalazi Mančester junajted. Ekipa koja ima kvalitet da se bori za titulu se nalazi u krizi, ali toliko individualne klase na jednom mestu nikada ne treba otpisivati.

Na samo bod iza ekipe Ole Gunara Solskjera je Totenhem koji dolaskom Antonija Kontea na klupu odmah izgleda opasnije u očima rivala.

Zato ovo kolo donosi nekoliko sjajnih mečeva, spektakl kreće već u subotu na otvaranju 12. kola.

Čelsi posle kiksa i pauze gostuje Lesteru koji ne igra na nivou na koji nas je navikao prethodnih godina, ali ekipa sa nekoliko fantastičnih fudbalera može da proradi svaki čas. Ekipa iz Londona je samo jednom trijumfovala protiv „lisica“ u poslednja četiri gostovanja, pa ih čeka pakleno težak zadatak.

Gledajte Premijer ligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Premijer lige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (Promo)

Junajted je ostvario samo jednu pobedu u poslednjih šest mečeva u Premijer ligi i ide na noge Votfordu koji se nalazi tik iznad zone ispadanja. Na poslednjih sedam gostovanja nije bilo nerešenog ishoda i svaki put je prštalo od golova, pa bismo i ovog puta mogli da gledamo efikasan meč.

Najveći hit je Vest Hem, pokušaće da nastavi niz u gostima protiv Vulverhemptona. Ekipa koja u poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima ima šest pobeda i skalpove Liverpula, Totenhema i Sitija u kupu, mnogima je postala favorit i tim za koji se nadaju da može da ponovi uspeh Lestera. Poslednje gostovanje ekipi Vulvsa su rešili u svoju korist, ali im neće biti lako jer su domaćini u dobroj formi ove sezone.

Derbi kola i utakmica koja će zatvoriti subotnji program biće susret Liverpula i Arsenala.

Četa Jirgena Klopa igra dobro od početka prvenstva, ali se s vremena na vreme desi potpuno pomračenje i utakmice kao na gostovanju Vest Hemu. Arsenal je u odličnoj formi i nije doživeo poraz još od avgusta i gostovanja Mančester sitiju, a ostvarili su šest pobeda u osam mečeva.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Pobedom na „Enfildu“, Arsenal bi pretekao direktnog rivala i možda čak najavio napad na titulu iz senke, iako o tome skoro niko ne razmišlja. Problem za „tobdžije“ jeste loša tradicija koju imaju kada gostuju Liverpulu.

Ako se ne računa pobeda na penale u Liga Kupu prošle godine, nisu slavili protiv „crvenih“ na njihovom terenu od 2012. U sedam od osam mečeva, primali su minimum tri gola, izuzev jednog gostovanja uvek bi tresli mrežu Liverpula. U poslednjih pet gostovanja na „Enfildu“ su primili čak 18 pogodaka u prvenstvenim mečevima, a poslednji put su se vratili neporaženi 2016. godine kada je bilo 3:3.

Po svemu viđenom do sada, deluje da nam se sprema još jedan spektakularan duel, a dva zaniimljiva susreta nas čekaju i u nedelju.

Mančester siti želi novu pobedu protiv Evertona, ekipe koja ponovo ne igra u skladu sa kvalitetom igrača i ulaganjima, ali koja je znala da na ovom gostovanju izvuče bod i namuči rivala. I ovaj meč tradicionalno zna da obiluje golovima.

Konte će debi u Totenhemu pred domaćom publikom imati protiv Lidsa Marsela Bjelse, a pobeda zbog borbe za Evropu nameće se kao imperativ. Lids je posle dosta lošeg starta, osvojio četiri boda u poslednja dva meča i najavio bolju formu, a u poslednjem gostovanju u Londonu se nisu dobro proveli jer su izgubili sa 3:0, što su naplatili skoro istom merom u maju ove godine kada su se revanširali ekipi iz Londona pobedom od 3:1.

Pemijer liga 12. kolo

Subota

13.30 Lester – Čelsi

16.00 Vulverhempton – Vest Hem

16.00 Aston Vila – Brajton

16.00 Barnli – Kristal Palas

16.00 Norič – Sautempton

16.00 Votford – Mančester junajted

16.00 Njukasl – Brentford

18.30 Liverpul – Arsenal

Nedelja

15.00 Mančester siti – Everton

17.30 Totenhem – Lids

Standings provided by SofaScore LiveScore


BONUS VIDEO Delije u Inđiji i skandiranje protiv Bjekovića: Ne damo vam novog Toleta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar