Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Trener crveno-belih govori pred najbitniji meč sezone.

Trener Crvene zvezde Barak Bahar će od 15 časova najaviti 171. večiti derbi sa Partizanom u Humskoj (sreda, 18 časova).

Njegovu konferenciju za medije pratimo uživo putem LIVESTREAM-a koji se nalazi ispod teksta.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda pred meč odloženog 9. kola Superlige Srbije ima dva boda prednosti u odnosu na Partizan.

Trener Partizana Igor Duljaj naglasio je da je Zvezda favorit za titulu iu trenutku kada su crno

„Što se tiče derbija, nema favorita. Moramo da se pokažemo na terenu. Svakako poštujemo našeg rivala, oni su do pre samo nedelju dana bili prvi na tavbeli. Imali 13 pobeda u nizu, tako da to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Moramo da pristupimo skromno ovoj utakmici. Da tako uđemo u meč i da nastavimo sa dobrom formom. Činjenica da Zvezda nije trijumfovala sedam godina u gostima Partizanu dovoljno govori. Moramo da budemo skromni i da potpuno profesionalno pristupimo meču“, rekao je Bahar.

Analizirao je i igru Partizana i otkrio da li je komunicirao sa fudbalerom crno-belih i njegovim zemljakom, Bibrasom Nathom.

„Nisam razgovarao sa Nathom, on je igrač Partizana. Naravno, analizirali smo našeg rivala, kao što pripremamo i sve velike utakmice. Partizan ima sjajan niz pobeda i po tome su u verhu u Evropi. Normalno je da posle takvog niza dođe i do pada u formi. Što se tiče prethodnih šest godina, Zvezda jeste mnogo puta bila bolja,ali rezultat to na kraju nije rekao. Naša ekipa mora da se pripremi i da ne razmišlja o tome da je bolja već da to pokaže na terenu“, kazao je Bahar.

Govorio je i o napadaču Zvezde Šerifu Endijaeu, kao i svojoj budućnosti u Zvezdi.

„Nije mi potreban ultimatum. Znam koliko znači večiti derbi i znam koliko je važan meni, ljudima u klubu i naravno navijačima, tako da mi nije potreban nikakav ultimatum. Što se tiče Endijaea, videćemo nakon treninga koliko je spreman i da li će igrati. On je neko ko daje sve od sebe na svakom treningu, ko je timski igrač, vredno radi, dopada mi se njegov stav i trud koji ulažena svakom treningu i na svakoj utakmici“.

Foto: Fk Crvena zvezda

Endijae još uvek nije postigao gol u Superligi Srbije, a nije blistao ni u Ligi šampiona.

„Ne krivimo ga, ne postoji krivac. Mi smo tim. Pobeđujemo kao tim i gubimo kao tim. Razgovaramo dosta sa njim, pokušavamo da mu pomognemo da se izdigne. On je neko ko dobro igra, stvara šanse, to je ono što je bitno. Desi se da promaši, ali svakako smo tu da mu pomognemo“, rekao je trener Zvezde.

Aleksandar Katai je jedan od igrača Zvezde koji su uvek bili među najmotivisanijima u večitim derbijima.

„Ne razmišljamo o statistici. To nas ne zanima prilikom sastavljanja tima. Ono što nam je važno jeste da najbolji igrači, oni koji su u najboljoj formi, igraju. Što se tiče Kataija, on će početi utakmicu“, otkrio je Bahar.

Jovan Mijatović neko je ko igra jako dobro u poslednje vreme. Mnogi evropski klubovi zainteresovani su za njega.

„Ne zavisi od mene da li će on otići ili ostati. Ono što je bitno jeste da je on sjajan igrač koji ima veliku budućnost i svakako će jednog dana otići u neki veliki evropski klub. Sada je ovde i ono što je nama najbitnije jeste da iskoristimo njegov talenat i potencijal. Radimo sa njim, radimo sa svim mladim igračima kako bi se unapredili. Srećan sam što svi mogu da vide da Zvezda ulaže u mlade igrače i da se trudi da im pomogne i da ih izvede na pravi put“.

Nije želeo da otkriva ko će još igrati, pored Kataija.

„Ne mogu da vam otkrijem svih 11. Za sada samo znamo da će Katai igrati“.

Bahar neće moći da računa na Mirka Ivanića.

„Ivanić je i dalje povređen i neće biti u sastavu ekipe za sutra“, zaključio je Barak Bahar.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Asistencija Đokereša za Pedra i 2:0 za Sporting

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare