Foto: EPA/ETTORE FERRARI

Nekada slavni fudbaler je, što bi naš narod rekao: "propao".

Samjuel Eto je tokom karijere bio jedan od najubojitijih napadača na svetu, a sada je predsednik Fudbalskog saveza Kameruna.

PROČITAJTE JOŠ:

On je ovog vikenda rešio da bar nakratko obuje kopačke još jedanput i zaigra u meču za Ukrajinu na poziv Andreja Ševčenka, slavnog ukrajinskog igrača.

Meč je organizovan na Stamford Bridžu, a učestvovala su i druga slavna imena u svetu fudbala poput Klarensa Sedorfa, Oleksandra Zinčenka, Džoa Kola, Đanfranka Zole, Kloda Makelelea, Rikarda Karvalja, Mišela Esjena, Dide, Fabija Kanavara, Petra Čeha i brojnih drugih.

Eto je privukao posebnu pažnju iz nekoliko razloga. Bivši špic Real Madrida, Barselone, Intera, Čelsija, Evertona, Sampdorije i drugih klubova, danas ima 42 godine i svoje najbolje dane ostavio je daleko u pretprošloj deceniji.

Bio je i strelac u finalu Lige šampiona 2006. kada je Barsa preokrenula protiv Arsenala, a sada se našao na udaru zbog toga što igra za Ukrajinu, a nije igrao za svoju zemlju u kojoj već nekoliko godina postoji konflikt.

I dok njegovi zemljaci preko toga ne žele da pređu tako lako, pa o tome pišu i kamerunski mediji, po društvenim mrežama se deli Etoova fotografija.

Vidi se da su mu godine uzele danak, pa veliki stomak sada čini deo čoveka koji je do pre četiri godine igrao fudbal i osvojio je gotovo sve što se može zamisliti.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar