Foto: Michael Gstettenbauer / imago stock&people / Profimedia

Ovako nešto se obično viđa samo u filmovima, ali sada je prevara izvedena na nivou "nigerijskog princa". Iako je mnogima smešno, nije čoveku koji je pokušao da obmane sve. Nije ni Nemačkoj.

„Uhvati me ako možeš“ i „Zora živih mrtvaca“ bi mogli da se lepo pomešaju u biografski film o prevarantu Hjaniku Kembi.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj fudbaler je ponikao u Šalkeovoj akademiji odakle su u poslednjih 15 godina dolazili reprezentativci Nemačke poput Manuela Nojera, Mesuta Ozila ili Leroja Sanea, ali se trenutno nalazi u bekstvu u Kongu.

Nije uspeo da postane stalni član Bundeslige, pa je Kamba odlučio da se 2016. godine preseli u Afriku. Odatle su se ubrzo pojavile šokantne vesti da je preminuo u nesreći.

Lokalne novine su objavile umrlicu, a supruga je objavila potresno saopštenje. Tri godine kasnije su ga videli kako luta ulicama Nemačke.

On i supruga su navodno pokupili 1,2 miliona evra zbog prevare osiguranje, a novembra 2021. godine je u Esenu par osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora.

Sada kada se vratio u Kongo sa dvogodišnjim sinom, ovaj fudbaler je poslao pismo „Bildu“.

„Nevin sam. Veoma sam razočaran u Nemačku. Imali su tada, a i sada tačno nula dokaza protiv mene, ali su me naterali da odem u zatvor i deportovali me. Radije bih samovoljno otišao u Afriku. Nemačka me portretisala kao zlikovca samo zato što sam igrao za Šalke. Što se mene tiče niko nije uradio posao kako bi trebalo. Sudije, tužioci, kriminalni detektivi i policija.

Kao stranac , nemate nikakvu prednost u takvom slučaju, čak iako ste nevini. Nažalost, to je istina“, i dalje tvrdi fudbaler.

Anet Milk, javni tužilac Esena, kratko je poručio na sve ovo.

„Tražimo čoveka na međunarodnoj poternici“, poručio je Milk.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar