Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Selektor nije krio zadovoljstvo.

Fudbalska reprezentacija Srbije za uzrast do 17 godina zaustavljena je u polufinalu Evropskog prvenstva, bolja je bila Holandija posle jedanaesteraca, ali je selektor „orlića“ Radovan Krivokapić istakao da su njegovi igrači pruženim zaslužili borbu za titulu:

PROČITAJTE JOŠ...

„Došli smo do kraja našeg puta na ovom šampionatu. Zaustavljeni smo na penal ruletu, na mestu gde je uvek lutrija“, rekao je Krivokapić na početku.

Potom je dodao:

„Žao mi je momaka koji su išli i preko granice mogućnosti, borili su se kako smo to zahtevali. Mislim da smo po prikazanoj igri bili bolji od Holandije, stvorili smo mnogo više prilika, dva puta je prečka bila njihov saveznik, zaslužili smo da pobedimo u regularnom delu. To je fudbal.“

Otkrio je kako se osećaju fudbaleri Srbije posle poraza:

„Momcima je ovo strašno teško palo, pokušavam da za njih pronađem reči utehe. Momci su zaslužili da im u Srbiji čestitaju na svemu što su pokazali na ovom Evropskom prvenstvu, jer nema selekcije, trenera koji nam nije čestitao na igri i ponašanju.“

Foto: FSS

Na kraju, Krivokapić je sa javnosti podelio i jedan detalj koji će bez dileme oduševiti ljubitelje fudbala:

„Holandski kolega je došao posle meča i svima čestitao, nije krio divljenje, kako je sam rekao, kvalitetu i karakteru koji Srbija ima. Pristup, odnos prema dresu, sve je bilo zaista na visokom nivou. I to je bio moj prvi zahtev kada smo se okupili. Gde god da idu Srbiju moraju da predstave u najboljem svetlu. I bili su primer na terenu i van njega. Oni su za mene šampioni“, zaključio je Krivokapić.

BONUS VIDEO Notingem Forest posle 23. godine se ponovo nalazi u Premier ligi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram