foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Nije ispunio očekivanja u Humskoj, pa je veoma brzo otišao

Mohamed Zabija otet je u Libiji prošlog četvrtka, a još uvek se ne znaju detalji o njegovoj otmici, kao ni sudbina poznatog fudbalera.

Zabija igra na poziciji napadača, nedavno je napunio 34 godine, a u karijeri je promenio mnogo klubova, među kojima je i Partizan.

PROČITAJTE JOŠ:

Libijac je nastupao za Partizan u sezoni 2012/13, a na radaru crno-belih bio je gotovo tri godine.

U Humsku je stigao kao golgeter kuvajtskog Al Arabija i bivši reprezentativac Libije, a već po dolasku u Srbiju najavio je da se neće vraćati u domovinu, jer je strahovao za život. Razlog za to je bilo njegovo prijateljstvo sa nekadašnjim predsednikom Moamerom Gadafijem, koga je fudbaler javno podržavao i sa njim je bio veoma blizak pre smrti.

Sa višedecenijskim vođom zbližio se dok je igrao za Al Itihad iz Tripolija, kojim je gazdovao Al Sad, Gadafijev sin. Zbog odanosti klubu postao je miljenik predsednika, čak i lični prijatelj. Imao je privilegiju kao malo koji Libijac. Gadafija je smatrao bezgrešnim liderom nacije, a mišljenje verovatno nije menjao do danas.

To ga je verovatno sada i koštalo otmice, a pitanje je i da li mu je život ugrožen.

PROČITAJTE JOŠ:

Zabija je u Partizan stigao pravo na pripreme na Taru u junu 2012. godine, a trener je tada bio Vladimir Vermezović.

„Ne podnosim lako žestoke pripreme koje nam je nametnuo trener Vladimir Vermezović jer sam poslednju takmičarsku utakmicu odigrao pre desetak dana. Partizan je veliki klub, ima dobrog trenera, mnogo kvalitetnih igrača. Cenim napor koji je Partizan uložio da me dovede i zato ću se truditi da se odužim ljudima koji su mi verovali“, rekao je Zabija po dolasku u Partizan.

Najavljivao je libijski napadač i da će igrati u Ligi šampiona sa Partizanom, ali je za klub iz Humske nastupao samo devet puta uz samo jedan gol.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Zabija je sa Partizanom 2012. godine potpisao četvorogodišnji ugovor, ali nije uspeo da se navikne na život u Srbiji, počeo je i često da izalzi, pa je saradnja prekinuta nakon samo šest meseci.

Mohamed je u klub sa sobom doneo i nešto što mu svakako nije pomoglo da se bolje integriše u ekipu i bolje se nametne: doslednost u verskim običajima, pa je tako postio za vreme Ramazana, te nije mogao da bude u dobroj fizičkoj spremi.

Zabija je i nakon odlaska iz Partizana imao samo jednu sezonu sa preko 10 golova, a nakon odlaska iz Beograda nastupao je za Al Rifu, Kabiliju, Oran, Esperancu i Al Itihad iz Tripolija.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

BONUS VIDEO Navijači Srbije grme u Dohi: Ko da mi otme…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar