Foto: FSS

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, otišao je u Ameriku kako bi pratio utakmicu Šarlota i Sportinga (3:3), ali i partiju veziste Nikole Petkovića.

Petković je rođen 23. februara 2003. godine, a potpisao je prošle zime ugovor sa Šarlotom koji je za njega izdvojio čak tri miliona evra.

Mladi Srbin je bio sjajan u veznom redu Čukaričkog od debija, a sa 19 godina je zaigrao u Evropi na utakmici Lige konferencije.

PROČITAJTE JOŠ

On je neposredno pred dolazak u Ameriku otkrio kakvi su mu planovi za nastavak karijere.

„Pre mene u SAD su iz Čukaričkog otišli Luka Stojanović, koji je igrao za Čikago, kao i Đorđe Petrović, koji je član Nju Inglanda. Obojica imaju samo pozitivna iskustva u MLS ligi, igrali su odlično, brzo su se uklopili. Petrović je postao i najbolji golman prvenstva. Raduje me činjenica da je kvalitet ovog takmičenja sve bolji, da ima mnogo kvalitetenih stranaca, da je sve više igrača koji iz ove lige odlaze u renomirane evropske klubove. Na meni je da nastavim da se razvijam u pozitivnom smeru“, rekao je Petković tada.

Pokazao je još 2021. godine da je veliki talenat pošto je kao kapiten predvodio omladinsku selekciju Srbije na Evropskom prvenstvu.

Srbija je tada stala u grupi, ali je pružila veliki otpor protiv Austrije (3:2) i Izraela (2:2).

U karijeri Petković je odigrao 55 utakmica, postigao je četiri gola i zabeležio isto toliko asistencija.

Nakon nastupa u Omladinskoj ligi Srbije, preko Superlige i kvalifikacija za Ligu konferencija stigao je do MLS-a, gde još uvek čeka na prvi nastup.

Prethodne sezone prolazio je kroz period adaptacije i nastupao je za razvojni tim Šarlota, Kraun Legasi.

Bio je jedan od najboljih pojedinaca i odveo je ekipu u plej-of, ali dalje od četvrtfinala Legasi nije mogao.

Tokom ligaškog dela sezone Petković je na 12 utakmica imao tri gola i četiri asistencije i najavio je sjajnu sezonu u MLS-u.

Mladi Srbin poznat je kao veliki vođa i komadant na terenu. Miran je sa loptom, dok ga krasi i ta agresivnost koju poseduje svaki zadnji vezni fudbaler.

Debitovao je i za A selekciju Srbije kada je 26. januara 2023. godine igrala prijateljski meč protiv Amerike.

Taj sastav činili su mladi talenti iz domaće lige, ali i nekoliko momaka koji su igrali u MLS-u.

Povredio se u 81. minutu, ali je do tog momenta bio jedan od najboljih na terenu. Nema sumnje da će Petković biti velika uzdanica Srbije u narednim godinama i da je samo pitanje vremena kada će odigrani novi meč u dresu „orlova“.

BONUS VIDEO Svašta se ovde dešavalo, ali… Gol je!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar