Foto: Screenshot Instagram/kauan.basile

Osmogodišnji Kauan Basile je potpisao ugovor sa "Najkijem", jednim od vodećih proizvođača sportske opreme, i tako srušio rekord Lionela Mesija i Nejmara.

Basile je trenutno član mlađih fudbalskih kategorija brazilskog Santosa, a „Diario Ole“ prenosi da je potpisao trogodišnji ugovor sa mogućnošću produžetka saradnje još dve godine.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj dečak je tako postao najmlađi u istoriji koji je potpisao takav ugovor jer je prethodni rekord držao sunarodnik Rodrigo, koji je sa 11 godina stavio paraf.

Ovaj trend je počeo sa Lionelom Mesijem koji je sa 15 godina već potpisao za „Adidas“, dok se Nejmar sa 13 godina obavezao na vernost proizvođaču sportske opreme.

Basile je bio igrač turnira za igrače do devet godina na turniru „Futsal šampionat Sao Paula“, što je razvojni put kojim često idu fudbaleri iz Brazila, kao što je to uradio i Ronaldinjo koju deceniju ranije.

Mladić je u objavi na Instagramu objasnio kako se oseća zbog ovog važnog koraka u karijeri (kako je čudno to napisati za nekog ko ima osam godina).

„Ovaj 19. januar je bio veoma specijalan dan za mene i moju porodicu, potpisao sam prvi ugovor ‘Najkijem’ sa osam godina. Neverovatna sreća, moram da se zahvalim Bogu za sve što je uradio u mom životu, Hvala Rodrigu Arantesu Freitasu iz ‘Najkija’ na poverenju, u ovome smo zajedno“, napisao je Basile.

Basile je sin nekadašnjeg ofanzivca Korintijansa Andrezinja koji nije skrivao radost.

„Kauan je igrač sa apsolutnom željom za pobedom, ima mnogo tehničkih kvaliteta“, poručio je ponosni otac.

Evo jedne akcije koja pokazuje zbog čega je gigant sportske opreme odlučio da na vreme obezbedi dogovor sa mladim Brazilcom.

Ne briljira samo na futsal terenima, već i na travi zna da napravi genijalni potez.

Basile je postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca, na kome bi mu pozdavideli i mnoge starije kolege.

Nakon svega nas i ne čudi što već ima i menadžersku agenciju „Mengoni sports“ koja se brine o njemu.

„Danas je Kauan srušio rekord i postao najmlađi igrač na svetu koji je potpisao ugovor sa ‘Najkijem’. On je čist talenat. Fudbal se nalazi u njegovoj duši, srcu i DNK“, napisala je menadžerska agencija.

Živmo zaista u ludom, ludom svetu koji je uspeo da promeni sva pravila na tržištu. Ranije su igrači morali da budu punoletni (18 ili 21 godina) da bi uopšte imali pravo da potpisuju ove ugovore, a danas se biseri jure od malih nogu. I tako je sada, na sulud način, veliko breme na dečaku koji bi trebalo samo da uživa u igri, ali…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KB10 ???? (@kauan.basile)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar