Karim Benzema, Didije Dešam
Karim Benzema, Didije Dešam; Foto: EPA-EFE/Kai Pfaffenbach / POOL

Čitava Francuska će navijati za "trikolore" u velikom finalu, osim jednog fudbalera.

Karim Benzema je pomilovan nakon skandala sa prostitutkom i ucenjivanjem Matjua Valbuene, ali to kao da mu je stvorilo dodatne probleme. Izgleda da nikada zapravo nije ni želeo da igra za Francusku, barem se sada tako ponaša.

PROČITAJTE JOŠ

Umesto da podrži Francuze od 16.00 protiv Argentine, on je objavio fotografiju koja je podigla veliku prašinu. Francuski „Ekip“ je otkrio da je Benzema odbio i poziv Emanuela Makrona, predsednika Francuske, da sa njim gleda finale.

Francuski list navodi da je prekinuo kontakt sa svim ljudima iz reprezentacije jer nije zadovoljan kako su reagovali zbog njegove povrede.

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Benzema je i zvanično precrtan, a Didije Dešan, selektor Francuske, mu je odmah saopštio da neće računati na njega (na kraju ga je i sklonio sa spiska).

To je pogodilo zvanično najboljeg fudbalera sveta, a navodno je Benzema tražio i od lekarskog tima da ostane u timu da bi proverio kako će se situacija sa povredom razvijati (oporavio se od tada), ali mu je Dešan rekao „da to nema nikakve poente“.

Dešan je po matrici na pitanje o Benzemi odgovarao „To me ne zanima, sledeće pitanje“ što je samo javno otkrilo da sukob postoji.

Benzema se zato oglasio na Instagramu i kratko napisao „Ne zanima me“.

Zanimljivo, bez Benzeme je Dešan tri puta odveo Francusku do finala prvenstva, sa njim je dva puta ekipa podbacila.

BONUS VIDEO Tuča francuskih i marokanskih navijača sa policijom u Bordou