Bivši desni bek i nekadašnji reprezentativac, Ivan Dudić, prvi je gost ekskluzivnog Nova.rs video serijala "Zagrevanje za EURO 2024", a u drugoj epizodi priča o svemu što se dešavalo na Evropskom prvenstvu 2000. uz brojne anegdote.

Dokaži svoje fudbalsko znanje, pogodi u MaxBet-u.

Ivan Dudić se u prvoj epizodi našeg serijala prisetio i kako je sa strane doživljavao čuvene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2000. godine, prvo koje se igralo u dve države – Belgiji i Holandiji.

Bilo je zaista svega i svačega… Treniranja tokom NATO bombardovanja, pod sirenama za vreme vazdušne opasnosti, pa epski susreti sa Hrvatskom i u Beogradu i u Zagrebu, mnogo toga nezaboravnog.

Otkrio nam je i kako je bilo deliti svlačionicu sa najvećim imenima našeg fudbala, kako mu je kum Dejan Stanković rekao za poziv, kakve anegodte pamti u radu sa velikim Vujadinom Boškovim, kako jedan potez i jedna eksplozija mogu mnogo da promene, ne samo jednu karijeru, već barem još jednu.

PROČITAJTE JOŠ

Nekadašnji desni bek reprezentacije i Crvene zvezde i Benfike, između ostalih, u drugoj epizodi Nova.rs serijala „Zagrevanje za EURO 2024“ ekskluzivno otkriva do sada neispričane priče o samom Evropskom prvenstvu 2000. i svemu što se dešavalo na turniru u Belgiji i Holandiji uz brojne anegdote.

Šta mislite, kako izgleda kada reprezentacija dođe na veliko takmičenje u kamp opasan žicom i da li to može da poremeti igrače? Neke druge verovatno, ali naše u to vreme – teško.

„Imali smo bombardovanje u to vreme, treninge pod sirenama, devedesete u Beogradu, policija svuda, nije to nama bio nikakav problem ja mislim“.

Dudić je kao jedan od najmlađih u tom timu debitovao na EP i to na startu protiv Slovenije, protiv koje smo od 0:3 stigli do 3:3 i to za šest minuta, i to sa igračem manje, jer je isključen bio Siniša Mihajlović.

Vujadin Boškov Foto: EPA PHOTO/SRDJAN SUKI

Prošli smo detaljno kroz taj debi na velikom takmičenju i tu utakmicu koja se i dalje pamti… Osvrnuli smo se i na najbrži crveni karton koji je Mateja Kežman dobio posle samo 34 sekunde otkako je ušao sa klupe.

Pričao je bivši reprezentativac i o tim duelima sa Norveškom (pobeda 1:0) i Španijom u grupi (poraz 4:3), mnogo detalja obeležilo je te epske susrete, ali je otkrio i zašto su fudbaleri Jugoslavije „iskrivili“ klupu u onom kobnom četvrtfinalu protiv Holandije (poraz 6:1) i šta su radili rezervisti u trenucima debakla?

„Selektor Boškov je gledao ka klupi, gleda koga prstom da pozove… Kum Deki Stanković i ja se gledamo, gurnuli smo se pozadi, šta ću ja kao desni bek da pomognem (smeh). Danas sigurno ne bih tako reagovao, ali u tom trenutku je tako bilo, ‘otišli’ smo svi iza u prvi red tribina“, ispričao je Dudić jednu od anegdota iz čuvene generacije sa EURO 2000.

Selektor Boškov je Mihu mogao da prepozna na kilometar, imali su posebnu vezu, gledao ga je kao sina… Šta je Ivan Dudić sve zanimljivo ispričao čeka vas u videu na vrhu.

BONUS VIDEO „Hrvati su mislili sve i svašta, Deki Stanković mi je javio za poziv na EURO“: Kako je sudbina poslala Ivana Dudića na EP 2000

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare