Dejan Stanković
Dejan Stanković; Foto: Srdjan Stevanovic /Starsportphoto ©

Dejan Stanković, trener Ferencvaroša prisetio se svog boravka u Ljutice Bogdana dok je bio šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Kako i sam kaže, u Zvezdi je bio sve, od nekoga ko mašta da zaigra u tom klubu, preko igrača do kapitena i trenera prvog tima.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve. Falilo je samo da kao trener napravi konačni iskorak i domogne se plasmana u Ligu šampiona, što iz tri pokušaja nije uspeo.

Isprečili su se Omonija, Šerif iz Tiraspolja i Makabi iz Haife, a leta 2022. je posle poraza od tadašnje ekipe Baraka Bahara, napustio Marakanu.

Stanković je iz Zvezde otišao u Sampdoriju sa kojom nije uspeo da izbori ostanak u Seriji A, pa je trenerski put nastavio u Budimpešti.

„Stižu dve duple krune, šesnaestina i osmina finala Lige Evrope, što je po meni fenomenalan rezultat, upravo ti bodovi otvaraju vrata Lige šampiona da se uđe direktno. Nisam uspeo da uđem iz tri puta, prvi na penale, drugi su odlučili detalji, da li je crveni ili ne, promašene šanse, glupo primljeni golovi… Na kraju i autogol u 93. minutu umesto da se ide u produžetke“, rekao je Stanković u podkastu „Neuspjeh prvaka“ sa Mirzom Džombom.

Ponovio je legendarnog Vladimira Cvetkovića u pokušaju da opiše koliko je za njega Zvezda velika.

„Ne treba meni niko da objašnjava šta je Zvezda i kolika je. Vladimir Cvetković je imao jednu lepu rečenicu kad hoće da ti opiše kolika je Zvezda i on ti kaže jednostavno: ‘Zvezda je onolika koliko si o njoj maštao pre nego što si došao u nju’. E tolika je“, prisetio se srpski trener, a onda je prokomentarisao i odlazak sa Marakane.

„Jednostavno doživiš jedan emotivni slom, jer ja sam prvo navijač Zvezde, pa trener, pa dete Zvezde, kapiten Zvezde, pa sam… sve Zvezde! Znači ja nisam mogao da se popnem u tunel. Tu za mene staje moj rad u Crvenoj zvezdi. Neko će da kaže: ‘Pobegao si’. Samo me interesuje od čega sam pobegao? Od čega imam da bežim – iz mom grada, moje Zvezde? Ljudi, slomi te… Nisam mogao da se popnem, dva dana sam ležao sa temperaturom 40, nisam mogao da ustanem iz kreveta“, opisao je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO: Fortuna vs Ekscelzior, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare