Foto: REUTERS/Louiza Vradi

Traže hitnu reakciju.

Grčku je potresao stravičan zločin nakon što su huligani Dinama iz Zagreba u žestokoj tuči ubili navijača AEK-a. Poginuo je 29-godišnji Mihalis Kacuris, a policija još uvek traga za njegovim ubicom.

PROČITAJTE JOŠ

AEK je zbog toga izdao novo saopštenje u kojem traži hitnu reakciju UEFA i ogromnu kaznu za Dinamo.

„Kako je moguće da nakon varvarskog ubistva Mihalisa od strane bande kriminalaca iz Hrvatske, AEK može ući na teren i igrati protiv ove ekipe? – navodi AEK u svom saopštenju, u kojem se pominje i moć koju hrvatski lobi ima u okviru UEFA . Hoće li neke od njegovih ubica biti na tribinama? Da li će njihovi saučesnici u zločinu danas na društvenim mrežama proslavljati ubistvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju nas i ponose se ubistvom koje su počinili njihovi saputnici u organizovanom kriminalu?

Ko nas zaista tera da igramo ove utakmice dok krv našeg ubijenog navijača i drugog teško povređenog curi? Kada svi znaju da su oni koji su došli ovde da ubijaju sastavni deo organizacije sa kojom moramo da igramo fudbal? Da li je lobiranje Hrvata u UEFA važnije od ljudskih života koje su oduzele ubice? I da li dobro evropskog fudbala zahteva da nateramo naše igrače da igraju fudbal na svom terenu kao da se ništa nije desilo Postoji samo jedan način: hitna i stroga kazna odmah! Civilizovani evropski fudbalski svet čeka ovo. Kao i AEK“, piše u saopštenju.

BONUS VIDEO Tuča grčkih i hrvatskih navijača na ulicama Atine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar