EPA-EFE/Friedemann Vogel

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Fudbaleri Holandije i Ekvadora odigrali su nerešeno rezultatom 1:1 u drugom kolu grupne faze na Mundijalu u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Holandija je bila favorit u ovom meču, a činilo se da će tu ulogu i opravdati nakon što je Kodi Gakpo „bombom“ sa distance zatresao mrežu već u šestom minutu.

Ipak, to je bio jedini pokušaj Holandije u prvom poluvremenu, a inicijativu je imao Ekvador.

Virdžil van Dajk je više put svojim izbacivanjima spasavao Holanđane u prvom delu, a najuzbudljivije je bilo u nadoknadi prvog poluvremena.

Tada se Estupinjan jedan šut svog saigrača skrenuo u mrežu, ali je gol poništen, jer se treći Ekvadorac našao u ofsajdu i tako uticao na golmana Noperta.

Pritisak Ekvadora isplatio se u 49. minutu kada je Ener Valensija dobro pratio akciju svog tima i odbitak smestio u mrežu.

EPA-EFE/Friedemann Vogel

Do kraja utakmice je sve bilo otvoreno, a Holandija je ostavila dosta bled utisak. Mogao je Ekvador i da slavi da šut Plate nije završio na prečki u 59. minutu.

I do kraja meča je Ekvador napadao, ali je rezultat ipak opstao nepromenjen.

Tužne slike viđene su pred sam kraj meča, kada je Valensija morao da izađe van terena zbog povrede noge. Lekari su mu najpre ukazali pomoć na terenu, ali su ga opotom izneli na nosilima, pa je pitanje da li će biti spreman za naredni i odlučujući meč protiv Senegala u trećem kolu.

Holandija i Ekvador nakon drugog kola imaju po četiri boda, Senegal je na tri, a Katar nema nijedan.

Standings provided by Sofascore


Holandija – Ekvador 1:1

(Gakpo 6 – Valensija 49)

Stadion: Kalifa, Doha, Katar. Sudija: Gorbal M.

Holandija: Nopert, Damfris, Timber, Van Dajk, Ake, Blind, Klasen (od 69. Berhuis), De Jong, Kupmajners, Gakpo, Bergvajn (od 46. Depaj). Selektor: Luj van Gal.

Ekvador: Galindez, Estupinjan, Hinkapi, Tores, Porozo, Presijado, Plata, Mendez, Kaisedo, Estrada (od 74. Sarmiento), Valensija. Selektor: Gustafo Alfaro.


Ostali rezultati u grupi:

Katar – Senegal 1:3

(Muntari 78 – Dia 41, Đejđu 48, Dieng 84)