Foto: Printscreen Twitter / Rikardons

Čudesni Mbape, briljirao je i u finalu

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Francuska nije uspela da odbrani svetsku titulu osvojenu 2018. godine u Rusiji, pošto je u finalu Mundijala u Kataru poražena od Argentine nakon penal serije sa 4:2.

Pročitajte još

U prvom poluvremenu je delovalo kao da su Francuzi nemoćni. Nisu uputili nijedan šut ka golu protivnika tokom čitavog prvog i dobar deo drugog poluvremena. Međutim, Mbape je još jednom pokazao klasu. Prvi put je pogodio sa bele tačke, kao i njegov klupski saigrač Lionel Mesi pre toga, a onda je iskoristio odličnu asistenciju Markusa Tirama i na fenomenalan način pogodio mrežu Argentine za 2:2.

Francuska je i u produžetku imala zaostatak od jednog gola, ali je Mbape postigao i treći gol iz penala i tako dodatno produžio meč.

Mbapeu je to bio osmi gol u Kataru, prestigao je Mesija koji je stao na sedam. Mbape je trenutno na 12. mundijalskih golova, pa mu je potrebno još pet golova kako bi prestigao Miroslava Klosea i postao najbolji strelac u istoriji svetskih prvenstava.

Mbape nije jedini koji je postigao het-trik u finalu Svetskog prvenstva (ali prvi od 1966. godine), ali je svakako jedan od retkih kome je to pošlo za nogom.

Ujedno, jedini je igrač koji je postigao osam ili više golova na Svetskom prvenstvu još od Ronalda 2002. godine.

Mbape ima priliku da postane i najbolji strelac nacionalnog tima, pošto je na 66 nastupa 36 puta zatresao mrežu. Rekorder je za sada Olivije Žiru sa 53 pogotka.

Mladi Francuz je oborio i rekord Pelea sa najviše golova na svetskim prvenstvima do 24. godine života.

BONUS VIDEO Navijači oduševljeni aero mitingom