Lionel Mesi
Lionel Mesi; Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Francuzi nezadovoljni.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Argentina je došla do titule šampiona sveta na Mundijalu u Kataru. U finalu koje se igralo u nedelju, „gaučosi“ su savladali Francusku posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, budući da je nakon 90 minuta rezultat bio 2:2, a pitanje pobednika nije bilo rešeno ni u produžecima (3:3). Jedan detalj kod drugog gola kapitena Lionela Mesija, u 108. minutu, je promakao sudijama i razbesneo navijače.

Pročitajte još

Argentina je dominirala u prvom poluvremenu u kom je pobedila rezultatom 2:0 golovima Lionela Mesija sa bele tačke i Anhela di Marie. Francuska se vratila i na krilima najboljeg strelca Kilijana Mbapea odvela finale u produžetke. Potom, u 108. minutu, Mesi postiže svoj drugi gol, a treći za svoju ekipu i tako vraća prednost Argentini. O toj situaciji sasvim sigurno će se dugo pričati. Na Tviteru se pojavio snimak na kom se vidi da su dvojica rezervnih igrača Argentine ušla u teren pre nego što je Mesi ugurao loptu u gol kapitena Francuske Ugo Lorisa, zbog čeka je poljski sudija Šimon Marčinjak teoretski trebao da prekine akciju. Francuski mesij „Ekip“ tvrdi da do penala nije ni trebalo da dođe jer je Mesijev gol trebao biti poništen.

Argentina je osvojila treću titulu šampiona sveta, a zvanično najbolji igrač Mundijala i kapiten Argentine Mesi prvi put je podigao trofej boginje.

BONUS VIDEO Ništa od uzastopne titule: Kako su Francuzi podneli poraz u spektakularnom finalu Mundijala