Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

U subotu uveče kompletirano je drugo kolo u svim grupama na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a već nekoliko reprezentacija je obezbedilo plasman u nokaut fazu.

U grupi A Nemačka je već obezbedila plasman dalje, ali ne i prvu poziciju, o kojoj će odlučivati sa Švajcarskom u poslednjem kolu. U istoj grupi sastaju se i Škotska i Mađarska, dve reprezentacije, koje se takođe nadaju prolasku dalje, (verovatno) sa treće pozicije.

U grupi B Španija je sigurno prva, Italija će protiv Hrvatske odlučivati verovatno o drugoj poziciji, dok Albanija ima male šanse da prođe dalje, mada se trenutno bolje kotira od „kockastih“.

PROČITAJTE JOŠ:

U grupi C, gde je i Srbija, trenutno sve četiri reprezentacije mogu da prođu dalje. Jasno je da su Englezi u najboljoj poziciji sa četiri boda, Danska i Slovenija imaju po dva, dok su „orlovi“ na jednom, ali pobeda u poslednjem kolu može da ih lansira u nokaut fazu.

U grupi D jasno je samo da je Poljska ispala, dok Holandija i Francuska (po četiri boda) imaju nešto više šansi za prvo mesto od Austrije, koja je na tri boda. Francuska je veliki favorit protiv Poljske, dok se očekuje spektakl na duelu Holandije i Austrije, koja nikako nije tim za potcenjivanje, što je na svojoj koži osetila i Srbija u pripremnom periodu.

Grupa E, koju su mnogi smatrali za najmanje interesantnu, zapravo je potpuno suprotno. Belgija, Rumunija, Slovačka i Ukrajina imaju po tri boda i u poslednjem kolu će odlučivati o tome ko će dalje i sa koje pozicije. Parovi poslednje runde grupne faze su Belgija – Ukrajina i Rumunija – Slovačka.

PROČITAJTE JOŠ:

U grupi F prvu poziciju obezbedio je Portugal pobedama protiv Turske i Češke, dok će upravo te dve reprezentacije u direktnom okrašju odlučivati o prolasku dalje. Nadu i dalje gaji i Gruzija sa jednim bodom, ali joj je potrebno čudo protiv Portugala u poslednjem kolu.

Dakle, do sada su prolaz u osminu finala obezbedile ekipe Nemačke, Španije i Portugala, dok su na dobrom putu to da učine i Švajcarska, Engleska, Francuska, Holandija…

Podsetimo, osim po dve najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe, u osminu finala će proći i četiri od šest najbolje trećeplasiranih timova, što znači da samo osam ekipa posle prve faze ide kući.

Pred nama je veoma uzbvudljivo poslednje kolo grupne faze, a sve detalje iz Nemačke pratite na Nova.rs i u svakodnevnim blogovima. 

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar