Dušan Vlahović Foto:LaPresse / ddp USA / Profimedia

Podržao je Italijan srpskog fudbalera.

Povremeni italijanski reprezentativac Fernando Bernadeski smatra da je napadač Juventusa i srpski reprezentativac Dušan Vlahović spreman da predvodi napad „stare dame“ još dugo.

Bernadeski je trenutno član Toronta, a pre toga je pet sezona igrao za Juventus, dok je 2017. godine iz Fjorentine došao u redove kluba iz Torina.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada napravite takav transfer sve se zaista promeni. Iz tima kao što je Fjorentina, koji je sjajan klub, pređete u Juventus gde na svakom meču morate da pobedite. Tada i shvatite da u timu kakav je Juventus se prihvataju samo pobede i golovi. Nema priče, samo se učinak gleda. Faza prelaska je veoma delikatna, iziskuje promenu mentaliteta. Više nije sve na tebi kao igraču i čoveku kao što je u Fjorentini, već je neophodno dati se u službu tima što je najveća poteškoća“, otkrio je Bernardeski zašto je Vlahoviću teško u redovima Juventusa.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Na kraju je imao i posebnu poruku za reprezentativca Srbije koji je ove sezone u dresu „stare dame“ postigao 11 golova.

„Može mnogo toga da se kaže o njemu, ali je Vlahović pre svega izvanredan igrač. Ukoliko ne postigneš gol na tri ili četiri utakmice u Fjorentini to prođe neopaženo, ali u Juventusu u takvoj situaciji pritisak i odgovornost rastu. Nije to ni loše, ako igrač shvati na pravi način. Sve to je proces rasta koji igrač mora da prođe. Tako se postaje odgovorniji, mentalno i fizički jači. Očekivanja vas teraju da više radite kako biste ih ispunili“, zaključio je Bernadeski.

BONUS VIDEO Tadić, Grujić, Vlahović i Milinković-Savić posle pobede u Podgorici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar