Foto: Printscreen Tanjug/video

Ne postoji situacija koja je sa Draganom Stojkovićem Piksijem obična, a čak i kada se pojave anegdote godinama kasnije one su i dalje sjajne.

Jednu od poslednjih o sadašnjem selektoru Srbije koji je doneo renesansu u domaći fudbal ispričao je Boro Primorac.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj hrvatski trener je bio pomoćnik Arsena Vengera dok je Francuz trenirao Nagoju čija je legenda upravo Piksi.

U tom trenutku je Nagoja imala fantastičan tim.

„Bila je sreća imati takvog igrača, Piksi je bio fantastičan, ali se bio malo ugojio. Pre nas je trener bio Englez i nije ga baš stavljao u igru, više je koristio Garija Linekera“, počeo je Primorac za hrvatski „Index.hr„.

Pred početak sezone se Stojković pojavio nešto teži nego što je trebalo dobio je i zadatak kako da spusti broj kilograma.

„Išli smo na pripreme na kojima se Piksi pojavio s par kila više. Zadao sam mu da trči preko celog terena, a on se bunio da želi da radi s loptom. Rekao sam mu da ću mu dati trening s loptom pa sam postavio po jednu na oba peterca i rekao mu da je šutne kada pretrči ceo teren. Poludeo je i slao nas u neku stvar, ali je sve dobro odradio i skinuo kilograme.“

Pojasnio je Primorac i kako je bilo raditi u Arsenalu.

„Venger ga je stavio u prvu ekipu sa 16 i po godina i tada mi je rekao da će biti najbolji igrač na svetu. Pogodio je. Svi napadači vole sebe, pa tako i Tijeri. Ja bih mu tu malo i podilazio, prišao mu nakon neke utakmice pa rekao: „A mogao je da ti doda loptu Bergkamp , bio si sam…“. Bio je pametan tip igrača, neverovatno je pamtio utakmice do sitnih detalja, takav je bio i Piksi“

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi i Marko Materaci sa „Boginjom“ u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar