Aleksandar Katai, FK Voždovac, FK Crvena zvezda
Aleksandar Katai, FK Voždovac, FK Crvena zvezda; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Crvene zvezde savladali Voždovac sa 3:0 u 25. kolu Superlige Srbije, a sva dešavanja sa ovog susreta mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs.

Zvezda je tako nakon dugo vremena prva na tabeli, barem nakratko. Partizan od 17.00 igra meč protiv Mladosti u Lučanima i pobedom bi se „parni valjak“ vratio na vrh Superlige Srbije. Zvezda sada ima 66 bodova, jedan više od Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Dugo je trebalo Zvezdi da probije bunker Voždovca, a onda je Mirko Ivanić postigao gol u 35. minutu.

Vezista crveno-belih je šutirao, a lopta se od jednog defanzivca odbila iza leđa golmana Krunića.

Onda je usledila majstorija Aleksandra Kataija koji je odlično izveo slobodan udarac u 59. minutu i loptu je zakucao pod prečku. Nakon toga se čulo skandiranje na krovu „Oooo Katai magiko“.

Poslednji pogodak postigao je Ohi Omidžuanfo koji je nastavio niz pogodaka u dresu Zvezde.

Voždovac je imao nekoliko opasnih šansi, ali na kraju nije bilo dobrog udarca.

Zvezda je mirno odradila posao, pa će sada navijači sa posebnom pažnjom ispratiti meč večitog rivala.

Voždovac – C. zvezda 0:3 (Ivanić 35, Katai 59, Ohi 66)

Stadion: Stadion Voždovca. Sudija: Dejan Trifković.

Voždovac: Krunić, Hajdin, Milović, Mijailović (od 82. Novaković), Pantović, Ajdinović (od 62. Damjanović), Stoisavljević (od 62. Mašović), Purtić, Keita, Ćirković, Ivezić.

C. zvezda: Borjan, Pićini (od 70. Gajić), Dragović, Pankov, Eraković, Sanogo (od 70. Krstičić), Srnić, Ivanić (od 82. Stanković), Katai (od 82. Motika), Pavkov, Ohi (od 70. Ben).

Superliga, 25. kolo

Utorak

Novi Pazar – Radnički 1923 0:1 (0:0)

(Plavšić ck 89 – Kovačević 66)

Proleter – Spartak 0:3 (0:2)

(Bijelović 13, Tufegdžić 33, Todorovski 90+2)

Sreda

Metalac – Radnički Niš 1:1 (1:1)

(Čađenović 22, Mićibući 34)

TSC – Radnik 0:0

Čukarički – Napredak 3:0 (2:0)

(Rakonjac 40, Kovač 42, Čolović 60)

Kolubara – Vojvodina 1:0 (1:0)

(Bakić 8)

Četvrtak

Voždovac – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

(Ivanić 35, Katai 59, Ohi 66)

17.05 Partizan – Mladost

Standings provided by SofaScore LiveScore

Drugo poluvreme: Voždovac – C. zvezda 0:3 (0:1)

88′ Ukazivana pomoć Borjanu

Golman Zvezde se žalio na bol u nozi, nije mogao da ustane, a nakon intervencije lekarskog tima je završio susret.

82′ Pavkov na zemlji

Još jednom se napadač Zvezde našao na zemlji, pa mu je ukazan pomoć.

76′ Odličan meč na Voždovcu

Oba kluba napadaju, a domaćin pokušava da postigne barem jedan pogodak. Ipak, jednom je odbranio Borjan, a jednom je suđen ofsajd. Sa druge strane, Zvezda je grešila u završnim dodavanjima.

65′ Gol, gol, gol

Kakvi minuti za Zvezdu. Probio je Mirko Ivanić po levoj strani, sjajno je zavrnuo loptu i pogodio Ohija koji je uspeo da se snađe i glavom ubaci loptu u mrežu Voždovca. Ohi je tako nastavio niz sjajnih igara i pogodaka u crveno-belom dresu.

59′ Kakva golčina Kataija

Prva prilika Zvezde u drugom poluvremenu i odmah pogodak. Izveo je Katai slobodan udarac sa 20 metara, savršeno je prebacio živi zid i zatresao mrežu Krunića koji je paradom samo ulepšao pogodak. Nakon toga je je usledilo skandiranje navijača „Oooo Katai magiko“ koji su bili oduševljeni zbog poteza Zvezdine desetke.

Aleksandar Katai, FK Crvena zvezda, FK Voždovac
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

57′ Voždovac se oslobodio

Domaćin napada od početka poluvremena i pokušava da pronađe pukotinu u Zvezdinoj odbrani. Crveno-beli nisu napravili veliku šansu u 12 minuta nastavka.

50′ Žuti karton za Erakovića

Defanzivac Zvezde je srušio jednog igrača Voždovca, a onda se sudario sa njim dok je ustajao sa trave. Nakon slobodnog udarca Voždovac nije zapretio golmanu Borjanu.

47′ Počelo je drugo poluvreme

Počelo je skandiranjem navijača „Srbi i Rusi braća zauvek“, a onda i vređanjem NATO pakta.

Prvo poluvreme: Voždovac – C. zvezda 0:1

45′ Kraj prvog poluvremena

Dragović je nakon zvižduka imao šta da kaže glavnom sudiji. Borjan je takođe prišao do arbitra Trifkovića da mu pokaže nezadovoljstvo.

40′ Propala kontra Voždovca

Pokušali su domaći fudbaleri da iznenade Zvezdu, ali je ubacivanje sa strane bilo previše blizu Borjana, pa je uspeo da pokupi tu loptu.

FK Voždovac, FK Crvena zvezda
FK Voždovac, FK Crvena zvezda; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

39′ Pokušaj Ivanića iz kolena

Primio je loptu, a onda pokušao iz kolena da ugrozi golmana rivala. Ipak, lopta je samo proletela pored desne stative.

35′ Vodi Zvezda

Mirko Ivanić doveo je crveno-bele u vođstvo. Njegov udarac je izblokirao jedan defanzivac Voždovca, a lopta je prevarila golmana Krunića, pa je samo odskakutala pored njega u mrežu, dok se on izvlačio iz nje. Zvezda je povela uz puno sreće, ali je pre toga propustila sijaset šansi.

Strahinja Eraković, FK Voždovac, FK Crvena zvezda
Strahinja Eraković, FK Voždovac, FK Crvena zvezda; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

31′ Zvezda ređa šanse

Prošao je po levoj strani Ivanić, ubacio u sredinu, a onda je Pićini šutirao na prvu. Ipak, njegov udarac je bio toliko loš da je išao paralelno sa gol linijom. Nakon toga je pokušao iz daljine i Aleksandar Katari, ali je golman Krunić uhvatio „živu“ loptu.

29′ Malo je nedostajalo

Koliko je malo falilo da se raduju navijači Crvene zvezde. Lopta se odbijala u kaznenom prostoru, a na kraju je Pavkov bio za nijansu sporiji, pa je Voždovac uspeo da izbaci loptu u korner.

26′ Umalo evro autogol Voždovca

Centrirao je Katai, jedan igrač Voždovca je loše zahvatio loptu i umalo je cevanicom lobovao golmana. Ipak, lopta je je udarila u prečku i odbila se nazad na teren.

23′ Prvi žuti karton na meču

Seku Keita dobio je žuti karton nakon što je udario u skoku Strahinju Erakovića. Potrajao je i taj prekid neočekivano dugo.

18′ Kakva prilika Voždovca

Pokušao je Pantović da iznenadi Borjana „kiflom“, ali je bio zamalo neprecizan. Ipak, nastavili su napadi Voždovca, koji nakon toga nije imao takvu šansu.

17′ Katai pokušao da lobuje golmana

Ubacio je Eraković oštro loptu po zemlji, Katai je uspeo da je „iščačka“, ali ne i da ugrozi golmana rivala. Pokušao je da ga lobuje, ali je lopta završila preko prečke.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©oto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

13′ Dobar kontranapad Zvezde

Povukao je Ohi sjajno loptu, vukao je 30 metara, vratio je na vrh kaznenog prostora, ipak već su tada uspeli da se vrate defanzivci, pa Ivanić nije imao dobru situaciju. Njegov udarac je izblokiran. Nakon toga je Pavkov primio loptu na grudi i pokušao špicem, ali nije iznenadio golmana rivala.

Dobar prodor Keite, predriblao je dva fudbalera Zvezde, ali je na kraju Borjan uspeo da uhvati loptu. Pokušao je da brzim ispucavanjem pronađe Ohija, ali lopta nije stigla do njega.

Ostao je jedan fudbaler Voždovca na travi nakon što se sudario glavom sa Radovanom Pankovim. Potrajao je prekid 30 sekundi, a onda je susret nastavljen.

6′ Zvezda kontroliše igru

Crveno-beli su od početka imali potpunu kontrolu na terenu, a da golman Krunić nije bio raspoložen mogli su već da vode. Ipak, gotovo svi igrači Zvezde su tokom tih šest minuta bili polovini Voždovca, koji je tek povremeno pokušavao u tranzciji da dođe do pogotka.

FK Crvena zvezda - FK Voždovac
Foto: Nova.rs

1′ Prva šansa Zvezde

Voždovac je izveo loptu sa centra, a prvi su zapretili crveno-beli. Katai je centrirao sa krilne pozicije, a Milan Pavkov je pokušao glavom. Ipak, golman Krunić je uspeo da odbije tu loptu u korner, nakon koje nije bilo opasnosti po gol Voždovc

BONUS VIDEO Stanković i Stanojević – utisci posle derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar