FOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prvi čin dvomeča sezone i nedoumica - kako u njega ući?

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 čas igraju prvu utakmicu dvomeča kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona u Haifi protiv Makabija.

PROČITAJTE JOŠ...

Evropsko proleće je osigurano, grupna faza Lige Evrope je u džepu, pa će sa te strane Dejan Stanković i njegovi igrači rasterećeni dočekati susret, ali se čini da bi na stadionu „Rajko Mitić“ sve sem plasmana u evropsku elitu bilo prihvaćeno kao blagi neuspeh, pogotovo jer je po prvi put u novijoj istoriji tim iz Srbije imao povlašćeni status tokom kompletnih kvalifikacija.

Iz tog razloga postoji i određena nedoumica kada je u pitanju sastav koji će izaći na megdan izraelskom timu.

Za revanš koji će narednog utorka biti odigran u Beogradu dileme nema, pred punim tribinama stadiona „Rajko Mitić“ zaigraće najofanzivnija postava sa ciljem da goste put Izraela isprati sa što više pogodaka u mreži, ali bi prvih 90 minuta mogli da donesu nešto obazrivije crveno-bele.

Ekipa iz Haife Zvezdu dočekuje nakon serije dobrih rezultata, pošto su prethodno izbacili Olimpijakos (1:1 u Izraelu, 4:0 za Makabi u Pireju), dok je potom protiv Apolona na Kipru bilo malo problema, pa je klub iz Limasola bio na dobrom putu da, nakon debakla od 4:0 u Izraelu, na svom terenu napravi čudo i nadoknadi taj minus, ali su stali na 2:0.

Iz tog razloga bi trebalo očekivati veoma ofanzivan početak tima iz Izraela, što Stankovića dovodi u dilemu – da li se nadigravati, ili prepustiti rivalu inicijativu, bar na početku?

U slučaju da se odluči za prvu opciju, Stanković će na teren izvesti tim koji je u Beogradu pregazio Pjunik:

Borjan, Rodić, Dragović, Milunović, Eraković, Kanga, Kangva, Ivanić, Katai, Bukari, Pešić.

Druga opcija donosi jednu promenu u sastavu i filozofiji tima.

Stanković ima opciju da se svesno povuče, prepusti loptu Makabiju i maksimalno se osloni na trazniciju kako bi do maksimuma iskoristio brzinu Aleksandra Kataija i pre svega Osmana Bukarija.

Ulogu „osigurača“ u sredini bi mogli da dobiju ili Slavoljub Srnić, ili Seku Sanogo. Srnić je izrastao u jednog od najvernijih Stankovićevih igrača, pogotovo na mestu „kvarljivca igre“, dok je Sanogo prethodnih meseci u velikoj nemilosti trenera Zvezde nakon problema krajem prošle sezone, ali je tokom evropskih utakmica bio jedan od najvažnijih šrafova u ekipi, pa je utisak da, uprkos krajnje bledoj igri i izlasku nakon prvih 45 minuta igre protiv Pjunika, ima još uvek kredita. Na klupi bi u tom slučaju ostao Gelor Kanga, i šansu čekao sa klupe.

To znači da bi tim izgledao ovako:

Borjan, Rodić, Dragović, Milunović, Eraković, Sanogo/Srnić, Kangva, Ivanić, Katai, Bukari, Pešić

Odluka je na Stankoviću, a koja god opcija da bude, nakon Izraela u Beogradu sledi 90 minuta tokom kojih će crveno-beli svim silama krenuti napred, jer je pred njima šansa koju ne bi smeli da propuste.

BONUS VIDEO Stanković i Pešić pred prvi meč protiv Makabija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram