Foto: Printscreen/Youtube

Sebastijan Henes, doskorašnji trener u stručnom štabu ekipe Bajerna, novi je trener bundesligaša Hofenhajma, prenose mediji u Nemačkoj.

Reč je o mladom stručnjaku, koji ima svega 38 godina, ali kojem će ovo biti prvo iskustvo u vođenju jedne ekipe iz Bundeslige.

PROČITAJTE JOŠ:

Henes je u dodadašnjem delu karijere vodio mlade timove Lajpciga i Bajerna.

„Sebastijan se dokazao kao stručnjak, pokazao je da ume da od mladih igrača formira moćnu celinu, ali i da ih razvije na individualnom nivou. Zagovara ofanzivan stil igre koji nije samo atraktivan, već i uspešan“, izjavio je direktor fudbala Hofenhajma, Aleksander Rozen.

Henes je inače sin nekadašnjeg asa Bajerna, Ditera Henesa, kojeg navijači Crvene zvezde pamte po tome što je u finišu revanš meča osmine finala Kupa UEFA, golovima u 69. i 73. minutu eliminisao naš tim, koji je na kraju slavio pirovu pobedu od 3:2. Bajern je prvi meč dobio sa 2:0, a Zvezda je u revanšu do 69. minuta imala rezultat od 3:0.

„Voleo bih da me pamte kao Sebastijana, ne samo po tome da sam sin Ditera Henesa. Moje prezime je poznato, ali želim da stvorim svoje ime u ovom poslu“, rekao je novi trener Hofenhajma.

Kao fudbaler, Sebastijan Henes je igrao za Štutgart, a posle za rezerve Hofenhajma i Herte. Za drugi tim berlinskog kluba upisao je 165 nastupa, a igrao je kao ofanzivni vezni igrač.

Prestao je da igra fudbal rano, u 28. godini i od tada se posvetio trenerskom pozivu.

Hofenhajm je proteklu sezonu završio na šestom mestu i igraće u Ligi Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar