Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Velika pobeda Ukrajinaca.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su Njukasl u utakmici 4. kola grupe F sa 2:0, dok je Barselona u grupi H doživela poraz od Šahtjora sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Šahtjor je ušao u meč svestan da bi eventualni neuspeh značio i oproštaj od Lige šampiona, dok je Barselona na gostovanje Ukrajincima koji svoje mečeve igraju u Hamburgu u Nemačkoj došla sa ciljem da dođe do bodova koji bi značili i potvrdu prvog mesta.

No, od samog početka utakmice bilo je jasno da domaći nemau nameru bilo šta da prepuste rivalu, sa druge strane Barsa je imala velikih problema da uradi bilo šta konkretno, pa je Šahtjor bio taj koji je diktirao dešavanja, da bi u 40. minutu Danilo Sikan maestralno skočio i glavom zatresao mrežu tima iz Katalonije.

Iako je Barselona nastavila da ima prividnu inicijativu, Šahtjor je bio neuporedivo konkretniji, pa je uprkos većem posedu lopte Katalonaca od 64 naspram 36 procenata ukrajinski gigant bio taj koji je meč završio sa većim brojem šuteva u okvir gola – od devet pokušaja čak četiri su išla u okvir gola, dok je Barselona od 12 udaraca (većina u samoj završnici meča) samo jednom loptu usmerila ka mreži rivala.

Na kraju, 1:0 za tim iz Donjecka i pobeda koja ih vraća u borbu za drugo mesto, pošto imaju šest bodova, koliko i Porto, uz meč manje (od 21 čas igraju protiv Antverpena).

U meču grupe F, Borusija iz Dortmunda je sa 2:0 savladala Njukasl i tako dva kola pre kraja napravila veliki korak ka nokaut-fazi, pošto imaju tri boda više od „svraka“, a nakon četiri kola nalaze se na prvom mestu sa bodom više uz meč manje u odnosu na PSŽ, koji će tek odigrati svoju utakmicu protiv Milana.

Liga šampiona, 4. kolo

Grupa E

Atletiko Madrid – Seltik 6:0 (2:0)

(Grizman 6, 60, Morata 45+2, 76, Lino 66, Niguez 85)

Lacio Fejenord 1:0 (1:0)

(Imobile 45+1)

Standings provided by Sofascore

Grupa F

Borusija Dortmund – Njukasl 2:0 (1:0)

(Filkrug 26, Brandt 79)

Stadion: Vestfalen; Sudija: Alehandro Ernandez (Španija)

Borusija: Kobel – Zile, Humels, Šloterbek, Rajerson – Zabicer, F. Nmeča, Ozdžan – Adejemi (od 80. Rojs), Filkrug, Brant

Njukasl: Poup – Tripijer, Lasels, Šer, Hol (od 46. Almiron) – Longstaf, B. Gimarais, Vilok (od 80. Majli) – Žoelinton, Vilson (od 46. Gordon), Livramento

Milan – PSŽ 2:1 (1:1)

(Leao 12, Žiru 50 – Škrinijar 9)

Standings provided by Sofascore

Grupa G

Crvena zvezda – Lajpcig 1:2 (0:1)

(Henričs 81 autogol – Simons 8, Openda 77)

Mančester siti – Jang Bojs 3:0 (2:0)

(Haland 23 penal, 51, Foden 45+1)

Standings provided by Sofascore

Grupa H

Šahtjor – Barselona 1:0 (1:0)

(Sikan 40)

Stadion: Folkspark (Hamburg); Sudija: Kristijan Dingert (Nemačka)

Šahtjor: Rižik – Gočoleišvili, Bondar, Rakitski, Matvijenko – Stepanenko (od 72. Nazarina) – Zubkov, Kriskiv, Sudakov, Neveton – Sikan (od 62. Sikan)

Barselona: Ter Štegen – Kanselo, Arauho, Kristensen, Markos Alonso (od 59. Balde) – Gundogan, Romeu (od 59. Pedri), Gavi (od 81. Fermin Lopez) – Rafinja (od 59. Jamal), Levandovski, Feran Tores (od 59. Žoao Feliks)

Porto – Antverpen 2:0 (1:0)

(Evanilson 32 penal, Pepe 90+1)

Standings provided by Sofascore

Borusija - Njukasl 2:0 (1:0), Šahtjor - Barselona 1:0 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar