Miloš Vazura i Milorad Vučelić Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Partizana obrukali su na 174. večitom derbiju, u devetom kolu Superlige Srbije u ponedeljak, i to pred svojim navijačima (4:0). Klub je pod vođstvom Milorada Vučelića kao predsednika i Miloša Vazure kao generalnog direktora, na najnižim granama i uopšte se čak ni ne nazire spas. Da se zadržimo samo na ovoj sezoni, da ni ne pominjemo prethodnih nekoliko koje su takođe bile razočaranje za "grobare", koji su i tada sigurno mislili da ne može gore od ovoga. Međutim, klub ih svake sezone iznova demantuje.

Partizan je sa katastrofama počeo u Evropi. Posle sedam sezone su crno-beli evropski put počeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali kako je na kraju ispalo, mnogi će reći da je bolje da nisu.

U drugom kolu, a prvom u kom je Partizan igrao, vicešampion Srbije je „naleteo“ na Dinamo Kijev. Crno-beli su dozvolili da ih, kada govorimo o veropskim okvirima, jedva prosečna ekipa pregazi u dvomeču sa ukupnih 9:2. Najpre je na neutralnom terenu u Poljskoj Partizan poražen sa 6:2, a potom je dotučen u Humskoj nedelju dana kasnije (3:0).

Pročitajte još

To nije bio kraj poniženjima.

Srpski velikan se preselio u Ligu Evrope, tj u kvalifikacije za ovo takmičenje, a tamo ga je sačekao Lugano. Ponovo je prva utakmica bila izgubljena za Partizan, jer je u Humskoj švajcarska ekipa slavila 1:0. U revanšu je ekipa predvođena trenerom Aleksandrom Stanojevićem uspela da pobedi sa 2:1 i posle 90 minuta i uvede utakmicu u produžetak, ali je sa igračem više primila neshvatljiv gol i ispala u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija.

Tamo je belgijski Gent zadao odlučujući udarac pobedama u obe utakmice sa po 1:0 čime je Partizan nokautiran kada govorimo u evropskim utakmicama.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crno-beli su uspeli da budu jedini tim uz Santu Koloma iz Androe koji je ispao iz sva tri evropska takmičenja ove sezone.

Agonija se nastavila u Superligi Srbije kiksevima protiv Vojvodine u Humskoj (0:0) i OFK Beograda na strani (poraz 3:2). Onda je stigao na red derbi…

Crvena zvezda je nanela najubedljiviji poraz najvećem rivalu u istoriji večitih derbija igranih u Humskoj. Šerif Endijaj je tri puta tresao mrežu dok se jednom u strelce upisao Silas. Usledile su nemile scene nezadovoljnih huligana koji su polupali stakla svlačionice Partizana i tom prilikom povredili Stanojevića. Prethodno su ga uvredama i zvižducima ispratili u svlačionicu nakon poslednjeg sudijskog zvižduka Novaka Simovića.

PROČITAJTE JOŠ:

„Stanoje odlazi je normalna poruka i poštujem poruku navijača. S druge strane, prodao si klub Stanoje, ona ne može na mene da se odnosi nikada. To STanoje odlazi, to ćemo videti, to je najmanje problem. Borio sam se za titulu, igrao sam osminu finala i nemam problem da odem. Nisam neko ko beži od odgovornosti. Ali, da sam se prodao. Kome?“, odgovorio je trener Partizana na uvrede.

Ne postoji nikakva naznaka da će se išta u Humskoj promeniti na bolje kada je situacija u klubu u pitanju.

Ivica Iliev se vratio u klub, na funkciju sportskog direktora, ali da li je to promena koja će zaista izvući Partizan iz blata? Iliev je već dva puta bio u upravi crno-belih. „Garantuje“ da će za dva prelazna roka napraviti Partizan za Evropu i koji će biti konkurentan Crvenoj zvezdi.

„Jedina odgovornost sada je na meni. Garantujem da ću kao i prvi put za dva prelazna roka napraviti ekipu koja će biti konkurentna u Evropi i našem najvećem rivalu. Najvažnije je da budemo jedinstveni. Garantujem da će ubuduće sportski sektor biti jedinstven. Ko bude izlazio iz sistema neće biti u klubu“, rekao je Iliev na predstavljanju u Humskoj.

Foto: Starsport

Da podsetimo i na uništavanje stadiona od strane huligana koji su pre nekoliko dana upali na teren i polili ga kiselinom. Derbi se igrao na terenu u vidno lošem stanju. Nakon toga, pojavila se informacija o ugašenoj grupi Partizanovih navijača „Vandal bojs“.

„Grupa VANDAL BOYS ORM, koja je nastala 17.02.2001. od današnjeg dana prestaje da postoji! Sastankom Vandala koji su osnovali grupu i ljudi koji su učestvovali u njenom radu su tako odlučili! Svako pozivanje na ime naše grupe ne smatramo legitimnim! Ako naše ime više nije sinonim za hrabrost, neće biti ni za neispravnost! Momci koji su je osnovali danas su je i ugasili paljenjem zastava i obeležja! O našim pobedama i porazima, neka priča ulica…“, stajalo je u saopštenju navijačke grupe.

„Grobari“ nisu ni u najgorim snovima mogli da sanjaju da će se njihov klub naći u ovakvoj situaciji u kakvoj se našao sa Vučelićem i Vazurom na čelu, a kraj agonije nije ni na vidiku. Deluje da teški dani tek dolaze u Humsku.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare