Hvang FK Crvena zvezda, FK Jang Bojs
Foto: Starsport

Zvezda je imala u džepu tri boda. Onda je džep postao bušan. Na kraju je na na stadionu "Rajko Mitić" ostao jedan bod.

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Jang bojsom (2:2) u drugom kolu Lige šampiona, a švajcarski mediji su imali ponekad i neobičan pogled na sve ono što se dešavalo na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Veliki utisak na ove medije je ostavila činjenica kakva je bila atmosfera u Beogradu, ali i da se Novak Đoković našao na stadionu.

Zvezda je povela u 35. minutu golom Šerifa Endiajea, a onda je usledio preokret golovima Filipa Ugrinovića i Sedrika Itena sa penala. Mogla je Zvezda da bude i u većem zaostatku, ali je na kraju stigla do boda nakon još jedne majstorije Osmana Bukarija.

Postigao je gol u 88. minutu tako što je zakucao loptu pod prečku golmana Račopija.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ovako je „Blick“ preneo ono što se dešavalo u Beogradu.

„Vatrena Marakana i hladnokrvnost Itena

Jang Bojs će dugo da sanja veliki hit na vatrenoj Marakani. Nakon što su gubili, momci iz Berna su preokrenuli igru zahvaljujući Ugriniću i Itenu. Na kraju to nije bilo dovoljno za tri boda. Ipak, napadač Iten može da dobije „mnogo dobrih stvari“ iz igre.

Momak rođen u Bazelu prvi put u karijeri postigao je gol u Ligi šampiona. U 61. minutu otišao je na belu tačku. U pratnji piskavog koncerta zvižduka. Ali Iten ostaje ledeno hladan.

– Bio sam ubeđen da ću pogoditi.

Šampion Švajcarske je u završnoj fazi morao da se pokloni napadu Beograđana i ipak je došlo izjednačenje u 88. minutu. Protraćili tri boda? Nikako, kaže Iten.

– Ovaj bod nosimo sa sobom. Sve u svemu, rezultat svakako nije loš, iako se moglo postići više“, stajalo je u tekstu.

Foto: David Damnjanovic / Starsport

Švajcarski „20min“ je imao nešto drugačiji pogled.

„Kasni gol košta Jang Bojs dva boda u „paklu Beograda“.

U drugoj grupnoj utakmici Lige šampiona, JB je za dlaku ispustio pobedu u gostima protiv Crvene zvezde. Bio je 88. minut kada je Bukari uništio nade Jang Bojsa i postigao pogodak za konačni rezultat. Golman je pogrešio. Stvari su dugo izgledale dobro za ekipu Berna, koja je u beogradskom paklu povela sa 2:1 zahvaljujući golu Itena iz penala i na vidiku je imala prvu pobedu u Ligi šampiona ove sezone.

Ključna figura je golman Jang Bojsa. Broj jedan je u šampionatu Švajcarske, iako je David fon Balmus ponovo spreman posle duge povrede. Čudesno se držao u nekoliko navrata i dugo je bio on taj koji je obezbeđivao dobar rezultat Bernu. Ali pri rezultatu 2:2 nije izgledao dobro. Da, izjednačenje je došlo zbog njegove greške“, stajalo je u tekstu „20min“.

Foto: David Damnjanovic / Starsport

Ovako je o meču pisao  „Neue Zürcher Zeitung“.

„Frustracija je velika, ali polemika ne bi bila na mestu

Tim iz Berna vodio je protiv Zvezde do 88. minuta – takođe zahvaljujući golu Filipa Ugrinića, veziste srpskih korena. Čak je postao i kandidat za nacionalnog selektora Murata Jakina.

Radovao se ovom duelu. Filip Ugrinić, fudbaler sredine terena, poželeo je na žrebu Lige šampiona da njegov klub bude dodeljen Crvenoj zvezdi iz Beograda, šampionu iz zemlje u kojoj porodica Ugrinić vuče korene. Neki od njegovih rođaka sedeli su u sredu uveče na stadionu Rajko Mitić (kao i teniska zvezda Novak Đoković) dok se Jang bojs u prestonici Srbije pripremao za prvu pobedu u gostima u istoriji“, stajalo je u tekstu.

BONUS VIDEO Zviždanje navijačima Jang Bojsa pred utakmicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar