tuca australija huligani
Foto:Screenshot/Twitter/@BrendanJKing

Ljubitelji fudbala u Australiji ostali su zaprepašćeni scenama masovne tuče koja se dogodila tokom meča izmešu Rokdejl Ilindena i Sidnej junajteda 58.

PROČITAJTE JOŠ...

Meč devetog kola nacionalne Premijer lige Novog južnog Velsa doveo je tim iz Edensor parka u Rokdejl. Iako je susret okončan bez pobednika (0:0), tokom toka utakmice u više navrata su fudbaleri oba tima ulazili u sukobe, što se kasnije prelilo i na okolinu stadiona.

Vidno iziritirani, navijači oba tima su ušli u otvoreni sukob, pa je oko stadiona vladao opšti haos tokom kog su korišćeni mnogobrojni „rekviziti“, a među njima se našlo i sečivo izvađeno iz kosilice za travu, mačete, mnogobrojne šipke…

Povod za tuču je rivalitet na nacionalnom nivou, s obzirom na to da su domaći klub osnovali iseljenici iz Makedonije 1969. godine, dok iza osnivanja Sidnej junajteda stoje iseljenici iz Hrvatske, pa je u jednom trenutku svoje istorije ova ekipa nosila naziv „Kroacija“.

Iako je od osnivanja oba kluba prošlo više decenija, snažne veze sa počecima su ostale, pa su na tribinama okupljeni mahom ljudi koji poreklo vuku iz Makedonije, odnosno Hrvatske.

Nakon nereda zbog kojih je morala da interveniše i policija jedna osoba je uhapšena, dok su tri lica povređena. Prema nezvaničnim informacijama medija iz Australije, uhapšeni 23-godišnjak je upravo čovek koji je prilikom tuče koristio sečivo izvađeno iz kosilice za travu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar