Trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar sumirao je utakmicu protiv Radnika iz Surdulice u Superligi Srbije.

Zvezda je na svom terenu uspela da pobedi sa 3:1, ali nije blistala u odbrani i primila je jedan gol iz praktično jedine šanse Radnika u 70. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su do tog trenutka vodili sa 2:0 pogocima Jovana Mijatovića i Uroša Spajića i videlo se da i treneru nije prijatno što su njegovi igrači ostavili previše prostora za „bombu“ Nemanje Tomaševića.

Meč je na kraju penalom rešio Gelor Kanga u nadoknadi susreta, ali Bahar ima razloga za brigu pred sedmi novembar kada stiže Lajpcig na Marakanu u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona.

„Jako je bitno pobediti utakmicu. Važno je za naše samopouzdanje protiv tima koji je odigrao dobru utakmicu“, kazao je Bahar neposredno posle meča za Arenu sport.

Nešto kasnije je istakao i da je Zvezda bolje igrala protiv TSC-a, ali da je protiv Radnika bila efikasnija.

Foto: STARSPORT

„Kontrolisali smo utakmicu. Nismo igrali dobro kao na prošlom meču, ali smo više pogađali, a to nam je veoma važno. Bodovi su nam bili zaista potrebni. Kada igrate dobro a ne pobeđujete to utiče na samopouzdanje. Igrači su danas pokazali da su se izdigli iz cele situacije, svakako im nije bilo lako posle utakmice protiv TSC-a. Razgovarali smo sa navijačima i siguran sam da su danas srećni, s obzirom na to da je Zvezda pobedila“, kaže Bahar.

Aleksandar Dragović je bio jedan od momaka koji su izostali iz startne postave, Osman Bukari je ušao kao izmena, baš kao i Vladimir Lučić koji je u poslednje vreme nešto više dobijao šansu.

Bahar kaže da je namera bila da se odmore neki fudbaleri pred meč sa Lajpcigom u Ligi šampiona u utorak od 21 sat. Dragovića je zamenio Uroš Spajić, koji je dao gol Radniku.

„Imamo još tri dana da odlučimo ko će igrati. Opravdao je poverenje, vredno radi, zalaže se na treninzima. Srećan sam zbog Spajića. Zaslužio je pogodak“, odgovorio je Bahar.

Foto: STARSPORT

Za Mijatovića kaže da je odigrao dobro, ali da može i bolje, te da je pred mladim napadačem veoma dug put. Nešto kraći put je između ovog meča u Superligi i onog protiv Lajpciga, poraženog u subotu od Majnca.

„Nisam gledao prethodne dve utakmice RB Lajpciga, jer sam bio fokusiran na ono što se nama dešavalo. Svakako ćemo analizirati protivnika. Ukoliko budemo hrabri i nastavimo sa dobrim igrama, verujem da možemo i do pobede na toj utakmici“, priznaje trener Zvezde.

Objasnio je i da je Aleksandar Katai bio planiran za startnu postavu i da je dobio virus, pa je zato izostao, a prokomentarisao je i dobra izdanja Gelora Kange i Kingsa Kangve.

„Nema potrebe da se igrači dokazuju s obzirom da su oni izuzetno kvalitetni. Danas su i Kangva i Kanga pokazali kvalitet, dali su sve od sebe, postoji mogućnost da igraju u utorak“, kaže Bahar i naglašava kako se nada da će navijači doći da u što većem broju podrže svoj tim protiv nemačkog u Ligi šampiona.

Zvezdi je pobeda nad Radnikom bila 121. prvenstvena utakmica bez poraza, što je rekord koji sada klub iz Ljutice Bogdana deli sa Real Madridom.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi i golovi dana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar