Arsenal vs Sevilla Foto:Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ludnica u grupi B.

Nakon odigranih utakmica 4. kola B grupe, Arsenal je pobedom nad Seviljom od 2:0 napravio veliki korak ka nokaut fazi, dok je PSV trijumfom nad Lensom od 1:0 nakon burnih 90 minuta uspeo da dođe nadomak evropskog proleća.

PROČITAJTE JOŠ...

Arsenal je gotovo čitavim tokom utakmice bio tim koji diktira dešavanja na terenu, a preko Leandra Trosara u 29. minutu na asistenciju Bukaja Sake stigli su do prednosti.

Ređale su se prilike za „tobdžije“, promašivao je pre svih Kai Haverc, ali Sevilja nije imala snage da to kazni pa je Saka u 64. minutu nakon asistencije na svoj konto dodao i gol.

Kako su tu prednost sačuvali do kraja, u Londonu su došli do 9. boda i dva kola pre kraja imaju šansu da potvrde mesto u nokaut-fazi.

A ko će im se tamo pridružiti iz grupe biće poznato nakon 180 minuta fudbala koji slede. Pre utakmice sa PSV-om u Ajndhovenu toj poziciji je bio bloži Lens. No, „filipsovci“ su ipak odigrali zrelije, preko Luka de Jonga u 12. minutu poveli 1:0, i do kraja tu prednost sačuvali.

Interesantno je da je u jednom momentu došlo i do tuče igrača, pa je u razmaku od pet minuta sudija podelio čak pet žutih kartona. Ipak, to nije uticalo na krajnji rezultat, pa sad PSV i Lens imaju po pet bodova, tri više od poslednjeplasirane Sevilje, te su došli u poziciju da protiv Andalužana i matematički obezbede evropsko proleće, dok će takmičenje u kom će igrati zavisiti od ishoda meča sa Arsenalom u poslednja dva kola.

Grupa B

PSV – Lens 1:0 (1:0)

(De Jong 12)

Arsenal – Sevilja 2:0 (1:0)

(Trosar 29, Saka 64)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar