Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Odlučan je Italijan da izbori još jedno finale Lige šampiona

Trener fudbalera Reala Karlo Ančeloti izjavio je pred utakmicu sa Mančester sitijem da njegov tim može da odigra bolje nego u prvom susretu u Madridu.

Fudbaleri Mančester sitija dočekuju u sredu ekipu Reala u drugoj utakmici polufinala Lige šampiona. U prvom duelu u Madridu rezultat je bio 1:1.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kao i obično. Pokušaćemo da izvučemo maksimum od igrača na individualnom i timskom nivou. Mislim da možemo bolje nego u prvom meču. Ovo je utakmica koja nam je jako dugo u mislima“, izjavio je italijanski stručnjak.

Ančeloti će promeniti taktiku u odnosu na prvi meč.

„Opasni smo iz kontranapada, ali u prvom meču nismo imali mnogo prostora za njih, pa ne očekujem meč sa mnogo tranzicione igre. Siti je imao problema da vrati loptu u posed kada bismo gradili igru iz poslednje linije. Zato ćemo se truditi da što duže držimo loptu i da smanjimo rizik“.

Ančeloti već godinama unazad donosi trofeje u Real.

„Ovo je moja četvrta godina u klubu. Uživam svakog dana. Moje nasleđe je da uživam svakog dana. Ove godine smo na dobrom putu da ostvarimo nešto zaista važno. Veoma smo uzbuđeni i vrlo motivisani, iako nas čeka težak posao. Ali težina svakog izazova nas čini da budemo bolji“.

Objasnio je i promenu u odnosu na prošlu sezonu.

„Prošle godine, igra sa Valverdeom na krilu nam je donela trofej u Ligi šampiona. Ove sezone, situacija sa Rodrigom (promenio mu poziciju) nas je dovela do toga da ne primimo gol. Već sam rešio sa kojom ću postavom“.

Ne razmišlja o penalima.

„Ne razmišljam o tome. Ako dođe do toga, realnost je da ne možete previše trenirati za to. Jer ambijent na stadionu neće biti isti kao na treningu. Razmišljamo samo o tome kako da pobedimo“.

Italijanski stručnjak ima dobar osećaj pred revanš.

„Veoma sam miran, uzbuđen i imam dobru veru. Osećanja su pomešana, imam dobra i loša: da će Holan dati gol, da će De Brujne pogoditi našu mrežu sa distance… Moraću da mislim o tome da Vinisijus dribla, da će Karim postići gol… Nije lako doći tu gde jesmo i uživamo u trenutku“, zaključio je Ančeloti.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape čestitao rođendan sinu Ljubomira Fejse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar