Košarkaši Partizana pretvorili su se u potpuno drugi tim u treptaju oka.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

U četvrtak uveče su se sastali sa Olimpijom iz Milana u 13. kolu Evrolige i tokom čitavog meča su se poprilično mučili. Olimpija je šutem uspela da održava prednost Ševon Šilds je često ostajao sam na šutu spolja i to je bio recept za konstantan minus crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

Maodo Lo nije bio ni blizu raspoložen kao protiv Crvene zvezde, a Kevin Panter, Bruno Kaboklo i Zek Ledej su vukli svoj tim do pobede.

Sve je delovalo potpuno drugačije na četiri minuta pre kraja trećeg perioda kada je Šilds sa dva slobodna bacanja doneo svom timu 60:45.

Od tog trenutka je krenula nerealna serija Partizana, prvo 15:0, a onda ukupno 31:4 u rasponu od preko deset minuta.

Olimpija od toga nije mogla da se oporavi, publika je gurala svoje igrače u Areni, a košarkaši Partizana su zaigrali i čvrstu odbranu koja više nije dopuštala lake poene i otvorene šuteve.

VIDEO: Ledejevih 15 poena protiv Olimpije

Pi Džej Doužer je započeo seriju svog tima dvojkom, nadovezao se Zek Ledej penalima, onda je Johanes Fojtman sa dva bacanja nakratko prekinuo taj niz, ali je tek onda krenulo terorisanje.

Panterova trojka, slobodna bacanja Ledeja, pa njegova trojka i za samo dva minuta i dvadesetak sekundi, crno-beli su bili na minus pet i 62:57.

Doužer je opet pogodio za dva, Panter je ubacio dva bacanja i do kraja treće četvrtine Partizan je već imao potpuni priključak.

Panter i Doužer su posle koša Dijega Flakadorija doneli preokret Partizanu za 65:64, a onda su Ledej i Naneli odveli Partizan na 70:64 do sredine poslednje četvrtine.

Već tu se naziralo na povratka Olimpiji neće biti, a Partizan je ukupno napravio seriju 31:4 i otišao je na 76:64, posle čega su bez problema priveli meč kraju i završili ga sa 82:69. Panter je meč završio sa 19 poena, Kaboklo je imao 16, Ledej 15, a Naneli 10 poena.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi Džejmsa Nanelija u meču sa Olimpijom Milano

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar