Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović nije pričao samo o porazu od Barselone.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Pitanje koje ovih dana zanima sve navijače Partizana jeste i o pojačanju o kom se priča već neko vreme, a pojavilo se ime Terensa Rosa, prekaljenog NBA asa.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je u utorak uveče na svom terenu izgubio od Barselone sa 92:83, pa se Žoc najpre na to osvrnuo.

„Čestitam Barseloni, igrali su dobro svih 40 minuta. Prvo poluvreme je bilo ključno, nismo igrali kako treba. Oni su bolje kontrolisali igru i bolje je išla lopta iz njihovih ruku. Mi smo pokušali da se vratimo, ali su oni iz ofanzivnih skokova su došli i držali prednost“, rekao je Obradović na konferenciji posle meča.

Barselona je konstantno vodila predvođena Nikolasom Laprovitolom (20 poena) i Vilijem Ernangomezom (15 poena), a uz to je Partizan promašio mnogo slobodnih bacanja (17/34).

„Reakcija je bila dobra našeg tima u drugom poluvremenu, probali smo da se vratimo. Oni su imali drugi i treći ofanzivni skok. Imali smo problema, nismo bili strpljivi u napadu, nismo rešavali napade kao tim, nego kao individualci. Oni su bili u ritmu, prenosili bolje loptu i držali razliku“, kazao je Obradović.

Mateuš Ponitka je propustio meč, a mnoge je iznenadilo kada se njegovo ime nije našlo među onima u konkurenciji.

„Ponitka je jutros uradio trening i rekao je da ga boli rame, muči ga ta stara povreda. Verovatno neće igrati u Atini protiv Olimpijakosa. On im pregled u sredu u 11.30, a mi krećemo u 10.00. On je jedan divan momak i bio je jako tužan i razočaran što nije bio u timu protiv Barselone. Što se tiče ostalih stvari, Alen Smailagić je juče na treningu iskrenuo zglob, bio je sa nama svega deset minuta. Doktori i fizioterapeuti su uspeli da ga osposobe za ovaj meč i jasno vam je koliko svi žele da igraju“, naveo je Žoc.

Terens Ros, Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Ističe da njegova ekipa ima kvalitet, ali da mora da analizira sopstvene greške i vidi gde je problem. Jedan od onih vidnih bili su i ofanzivni skokovi Barselone.

Probleme agresivnosti naziva sitnim stvarima koje će vremenom da se poprave i donesu rezultate, pošto crno-beli sada imaju pobedu i dva poraza.

„Nije pitanje samo dve utakmice, nego sve ispred nas. Kada sam se prvi put vama obraćao rekao sam vam da imamo neverovatan raspored, u oktobru i novembru po 10 utakmica, a u decembru i januaru po čak 11, tako da mi ne gledamo samo dve ispred nas, nego sve što nas očekuje“, objašnjava Obradović.

Progovorio je i o Terensu Rosu, za kog se pričalo da bi mogao da dođe u Partizan, a Ros je na društvenim mrežama rekao da bi došao ako sledeće sezone dobije poziv.

„Nije nikakva tajna da smo zainteresovani i da želimo da dovedemo još jednog igrača. Ipak, po mom mišljenju i mišljenju ljudi iz kluba za sada na tržištu nema igrača koji bi na pravi način mogao da pomogne klubu. Što se tiče spekulacija, mi se time ne bavimo“, rekao je Žoc. Partizan sledeći meč u Evroligi igra sa Olimpijakosom već za dva dana.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar