Mladi košarkaš Crvene zvezde dobro se predstavio domaćoj publici u Beogradskoj areni na evroligaškoj premijeri.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je u prvom kolu Evrolige na svom terenu pobedila Asvel sa 94:73, a Simonović je ubacio 14 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

„Stvarno vrhunski početak za nas, presrećan sam kako smo otvorili utakmicu i na kraju kako smo je završili. Neverovatna atmosfera, hvala navijačima na podršci, nadam se da će dolaziti u što većem broju“, rekao je mladi igrač Zvezde posle meča.

Ističe da se trudi da maksimalno usvoji zahteve koji se pred njega postavljaju.

„Generalno zadovoljan sam, ovo je sad nešto novo za mene kad sam se vratio iz Amerike, trudim se da budem fokusiran na sve moguće detalje i ono što trener traži od mene. Zadovoljstvo je pre svega igrati pred ovakvim navijačima, samim tim vam daju vetar u leđa što se vidi na terenu. Večeras smo imali sjajno šutersko veče i nadam se da ćemo i u budućnosti ponavljati ovakve partije i da ekipa igra što bolje“, kaže Simonović.

Priznaje da mu nije baš bilo svejedno kada je na tribinama video gotovo krcate tribine najveće srpske dvorane.

Foto: STARSPORT/Srđan Stevanović

„Iskreno nisam, očekivao sam ovakvu atmosferu ali kad sam ušao na teren i kad sam video kakva je, samo sam se naježio. Stvarno neverovatan osećaj“.

Na utakmicu je došao i Boriša Simanić, koji se oporavlja od povrede zarađene u Manili na Mundobasketu, gde mu je izvađen bubreg posle jakog udarca iz meča sa Južnim Sudanom. Marko nije propustio priliku da popriča sa svojim drugom.

„Jeste, pa Boriša je moj veliki prijatelj, bivši saigrač iz Mege i kad sam saznao šta mu se desilo, mnogo mi je bilo žao. Bio sam tad u Manili sa reprezentacijom (Crne Gore prim. aut). Nadao sam se da će da bude sve ok. Evo sad smo malo pričali, čujemo se ovako, oporavak teče dobro i želim mu da se što pre vrati na teren“, naglasio je Simonović.

A pored terena je, dan posle Zvezdine fudbalske utakmice sa Jang Bojsom u Ligi šampiona, bio i Novak Đoković, najbolji teniser planete.

„Tu nemam stvarno šta da kažem, kad Novak Đoković dođe da nas bodri na utakmici, to je onda još veći motiv, pogotovo za nas domaće kad znamo da je on tu i koliko voli i bodri Zvezdu. Super atmosfera“, rekao je Simonović.

Zvezda sledeći meč u Evroligi igra protiv Žalgirisa u gostima, 13. oktobra od 19 časova.

BONUS VIDEO: Gidraitis nakon prve pobede Zvezde u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar