Kemba Voker
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Američki košarkaš Kemba Voker nalazi se na pragu prelaska u Evropu, javio je Gazeta delo Sport.

Voker je svojevremeno bio jedna od najvećih zvezda NBA lige, pa bi njegov prelazak u Olimpiju iz Milana verovatno bio najšokantniji, godinama unazad.

PROČITAJTE JOŠ:

Voker je četiri puta bio Ol-star, a u Evropi bi zaigrao prvi put u karijeri. Ima 32 godine i slobodan je igrač pošto su ga Dalas Maveriksi otpustili u januaru.

Za njih je uz Luku Dončića odigrao devet utakmica i imao je 32 poena protiv Klivlend Kavalirsa.

Ipak, najviše se pamti kao čovek koji je u Šarlot Hornetsima bio prva zvezda, po strašnom krosoveru i šutu iz driblinga.

Od 2015. do 2020. nijednom nije bio prosečno ispod 20 poena po utakmici, a najbolja sezona mu je bila 2018/2019 kada je imao 25,6 poena u dresu Šarlota.

Upravo tada je sa epitetom prve zvezde kluba u kom je vlasnik Majkl Džordan, izdejstvovao ugovor vredan preko 30 miliona dolara po sezoni, što je u Bostonu pretprošle sezone išlo do 35 miliona dolara.

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE SHUTTERSTOCK OUT

Po lošem je krenulo kada je prešao u Boston Seltikse, odakle je u sezoni 2021/2022 otišao u Njujork Nikse, a onda odatle u Dalas.

Kemba je u protekle dve sezone imao 11,6 poena i osam poena po utakmici, a karijeri su mu naškodile i povrede zbog kojih nije ni imao adekvatnu šansu.

Milano hoće pojačanje jer je u prethodnom periodu igrao veoma loše i sa skorom 6-13 nalazi se pri dnu Evrolige.

BONUS VIDEO Grčka „Gazeta“: Arapski investitori kupuju ekipu u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar