Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novak Đoković se već četvrti dan nalazi u pritvoru u migrantskom hotelu u Melburnu, a svaki dan se pojavljuju novi dokazi kakvu su brljotinu napravile vlasti u Australiji.

Iako je Đokoviću prvobitno odobrena viza na osnovu medicinskog izuzeća, na aerodromu je posle višesatnog maltretiranja sve poništeno, uz objašnjenje da nije ispunjavao uslove za ulazak u zemlju.

PROČITAJTE JOŠ

Prvobitne informacije su govorile da je do greške došlo zbog propusta teniske federacije Australije koja je igrače obavestila da je preležana korona dovoljna da se dobije izuzeće, što nije bilo tačno i sva krivica je pala na krovnu kuću tenisa.

Međutim, pojavio se i dokument koji pokazuje da greška nije bila samo na teniskom savezu.

Na zvaničnom sajtu viktorijanske Vlade za putnike iz inostranstva uočen je novi veliki propust.

Tamo stoji da je za „sertifikat od medicinskog radnika dovoljno da osoba ima mogućnost dobijanja nuspojava ili da ima zarazu (uključujući i onda kada je zaražena kovidom) ili da je preležala kovid potvrđen PCR testom u poslednjih šest meseci“.

Informacija i dalje stoji na sajtu i navodi se kao dovoljan uslov za ulazak u zemlju.

To znači da je krivica i na vlastima države Viktorija i da srpski teniser nijednog trenutka nije prekršio proceduru koja je propisana.

Ovo je samo još jedan pokazatelj da je Novak Đoković žrtva u igri moćnika i da je iskorišćen za jeftino skupljanje političkih poena.

BONUS VIDEO  Premijer Australije i građani Melburna o Đokovićevom medicinskom izuzeću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram