Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Grčki teniser Stefanos Cicipas objasnio je kako je uspeo da skrši otpor koji je pružao Janik Siner.

Cicipas se u nedelju plasirao u četvrtfinale Australijan opena pošto je sa 6:4, 6:4, 3:6, 4:6 i 6:3 pobedio Sinera za četiri sata i dva minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je bio dug meč, ljudi. Imam utisak kao da sam ceo vek proveo na terenu igrajući tenis. Činilo mi se tako dugo. Kako neverovatna noć. Stvarno sam uzbuđen što delim ovakve trenutke na terenu, posebno u Australiji. Pokušavam da ovde odigram najbolje i nije lako. Imao sam vanserijskog protivnika na drugoj strani mreže, igrao je strašan tenis u trećem i četvrtom setu“, rekao je Cicipas posle meča.

Italijan je tokom tog perioda igre dominirao u razmenama sa osnovne linije, terao je Cicipasa na više grešaka.

Grk se posle toga malo vratio iz nokdauna, pa Siner nije uspeo da ponovi podvig koji je izveo Novak Đoković kada je preokrenuo Cicipasa u finalu Rolan Garosa 2021.

Foto: AP Photo/Dita Alangkara

Sledeći rival će Cicipasu biti Jirži Lehečka, a ako osvoji titulu u Melburnu, popeće se na prvo mesto ATP liste.

Dotle bi mogao da ga pogura i vanserijski početni udarac, koji je prikazao u petom setu, u kom je pogodio čak 92 posto prvog servisa.

„Mislim da sam malo popustio ruku, opustio sam zglob u servisu što mi je pomoglo da stvorim više snage i preciznosti, nešto što ranije nisam radio. To je potpuno promenilo moj pristup meču, jer sam od tog trenutka samo pravio manje promene. Pomoglo mi je da servis održim kako se meč bližio kraju, bez nervoze“, naveo je Cicipas.

BONUS VIDEO: Novakov viner na liniju za treću meč-loptu, Cicipasu ni čelendž ne pomaže

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar