Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Gamer Grandma

Ginisova knjiga bizarnih rekorda od nedavno ima još jednu stavku - najstariju aktivnu jutjuberku i gejmerku koja obara rekorde svog zanimanja na ovoj platformi.

Nova rekorderka je Hamako Mori iz Japana, koja je sa svojih devedeset godina i dalje prilično živahna i radoznala. Na Jutjubu ima 322 hiljada pretplatnika, a njeni video snimci na ovoj platformi dostižu i nekoliko miliona pregleda, čime je zadovoljila kriterijume za Ginisovu knjigu bizarnih rekorda i postala najstarija aktivna jutjuberka na svetu.

PROČITAJTE JOŠ

Kanal “Gamer Grandma” aktivan je već oko pet godina, a bakica Mori dnevno, kaže, provede tri ili više sata u virtualnom okruženju ubijajući svoje online protivnike, u čemu poprilično uživa. Živi s porodicom u mestu Čiba, jugoistočno od Tokija, a igricama se bavi već četrdesetak godina –  “karijeru” je počela još 1981. na konzoli “Cassette Vision”, na kojoj su se tada igrala njena deca.

U jednom od svojih klipova na Jutjubu, rekla je da redovno vežba prste tipkajući u tastaturu. Kako je dodatno objasnila, “mozak joj dobro radi jer stalno mora da se koncetriše na protivnike”.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar