Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/BETNetworks

Američki reper Da Bejbi imao je snažan i primećen nastup na "BET" dodeli nagrada, na kojoj je objavio svoj novi spot za rimejk pesme "Rockstar" u kom je odao počast ubijenom Džordžu Flojdu, Afroamerikancu koji je preminuo nakon što mu je policajac Derek Čovin skoro devet minuta gnječio vrat kolegnom.

Reper iz Severne Karoline, čije je puno ime Džonatan Lindejl Kirk je u spotu pesme rekonstruisao Džordžovu smrt. Da Bejbi je svojom umetničkom idejom izrazio podršku antirasističkim protestima koji se održavaju širom SAD pod sloganom “Black Lives Matter”.

PROČITAJTE JOŠ

Pesma “Rockstar” se inicijalno pojavila na reperovom trećem studijskom albumu pod nazivom “Blame It On Baby” koji je objavljen u aprilu, a rimejk je napravio nakonto je tragičan događaj potresao ceo svet.

Podsetimo, zbog ubistva Džordža Flojda, nenaoružanog tamnoputog muškarca koji je preminuo nakon što mu je policajac Derek Čovin prilikom hapšenja gnječio vrat kolenom, otpočeli su masovni antirasistički protesti po imenu “Ne mogu da dišem” širom Sjedninjenih Američkih Država.

Ovo ubistvo samo je još jednom naglasilo rasizam, koji je prema rečima protestanata sveprisutan u američkom društvu, a koji je najvidljiviji u odnosu policijskih sila među građanima SAD koji nisu bele puti.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar