Podeli
Predaja napadača u Beču
Predaja napadača u Beču; Foto: Tviter

Na društvenim mrežama objavljen je snimak koji prikazuje hapšenje četiri osobe u Beču nakon krvavog napada koja se dogodio kod sinagoge u centru ovog austrijskog grada, a svedoci tvrde da se radi o hapšenju ili predaji osumnjičenih.

Policija zasad nije potvrdila da se radi o napadačima, a na snimku se može videti kako policija s teškim naoružanjem tera muškarce da kleknu na zemlju. Deluje kao da je snimak nastao sa prozora jednog od okolnih kafića koji su iz bezbednosnih razloga odmah po početku napada hitno zatvoreni, sa gostima unutra.

Inače, kako za Nova.rs kaže jedna od Srpkinja iz Beča, barovi, kafići i restorani su sinoć u ovom gradu bili krcati jer je to bilo poslednje veče pred karantin, pa su ljudi masovno izašli da se opuste i zabave.

Inače, broj osoba koje su poginule u sinoćnjem terorističkom napadu u Beču povećao se jutros na četiri.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, jedna žena starosti između 40 i 50 godina preminula je jutros na klinici u 16. bečkom okrugu.

Pročitaj i:

Teroristički napad tako je koštao života dve žene i dva muškarca. Policija je ubila i jednog napadača, za kojeg se tvrdi da je simpatizer Islamske države.

Portparol policije Harald Seres rekao je da policija polazi od toga da je bilo maksimalno četiri napadača, ali ukazuje da je istraga u toku.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer rekao da nije poznato da li je napadač bio sam ili je imao saučesnike. Kako je rekao, analiziraju se pristigli video materijali, kao i izjave svedoka.

Povređenih 17

Broj osoba koje su povređene u terorističkom napadu u Beču porastao je na 17. Tokom noći bilo je reči da je 15 osoba prevezeno u bečke bolnice sa povredama iz vatrenog oružja i da je sedam sa teškim povredama, međutim, jutros je portparol Udruženja bečkih bolnica Kristof Miro saopštio agenciji APA da su bečke bolnice primile 17 povređenih osoba, od kojih najmanje šest sa težim povredama.

Među teže povređenima je i jedan policajac, koji je i dalje kritično, ali stabilan i koji se nalazi na intenzivnoj nezi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar