Podeli
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Premijerki Novog Zelanda Džasindi Ardern nije bilo dozvoljeno da uđe u popularni restoran u Velingtonu zbog poštovanja mera socijalnog distanciranje.

Kako piše Gardijan, restoran Oliv je već bio pun, pa je premijerki i njenom partneru Klarku Gejfordu rečeno da moraju da sačekaju.

“Premijerka Džasinda Ardern je upravo pokušla da uđe u Oliv i odbijena je jer je kafić pun”, napisao je na Tviteru korisnik po imenu Džoi.

Foto: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

Tvit je propraćen emotikonom koji nagoveštava da je korisnik užasnut činjenicom da za premijerku nije bilo mesta, iako je broj posetilaca u restoranima ograničen na 100 sa najmanje metar razmaka između stolova.

Portparol vlade Novog Zelanda izjavio je da je čekanje da se uđe u restoran nešto što svakome može da se dogodi dok traju mere protiv širenja koronavirusa.

“Premijerka kaže da će čekati kao i svi ostali”, rekao je portparol.

Vlasnik lokala je rekao za Nju Zeland Herald da nije bilo izuzetka kada je u pitanju Ardern i Gejford i potvrdio da im menadžer restorana nije dozvolio da uđu.

Menadžer je ipak potrčao za njima niz ulicu, nekoliko minuta kasnije kada se sto oslobodio.

“Jela je i otišla nakon sat i po. Bila je divna prema svim zaposlenima i bila je tretirana kao obična mušterija”, ispričao je vlasnik restorana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar