Podeli
Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Nemačka vlada upozorila je građane da ne putuju u delove Bugarske i Rumunije zbog naglog porasta broja zaraženih koronavirusom u tim zemljama.

Novo upozorenje, objavljeno na internetu, odnosi se na područja koja su popularna među turistima, uključujući bugarsku Varnu, gde je smešten i aerodrom.

Vlada upozorava i da ne treba putovati u bugarska mesta Blagoevgrad i Dobrič, prenosi portal Indeks.

Bugarska je popularno odredište za turiste iz Rusije, Velike Britanije i Nemačke.

Bugarski zvaničnici zaduženi za turizam odbacuju navode iz nemaškog izveštaja da nisu uveli dovoljno zaštitnih mera protiv širenja virusa.

Za Rumuniju se upozorenje odnosi na okruge Argeš, Bihor, Buzau, Neamt, Ialomita, Mehedinti i Timiš, ali ne i na popularne destinacije u Transilvaniji i na Crnom moru.

Nemački institut Robert Koh, centar za kontrolu bolesti, smatra da su to područja povećanog rizika. Turisti koji se iz njih vraćaju moraju, od danas, da se testiraju na koronavirus.

Upozorenje da se ne putuje u određena područja nije i zabrana putovanja, ali ima za cilj da odvrati ljude od rizičnih putovanja.

Nemačka je do sada izdala upozorenja da se ne putuje u više od 160 zemalja, ali samo je 130 klasifikovano kao riskantno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar