Podeli

Austrija je odbila zahtev Hrvatske da umesto stavljanja cele zemlje na epidemiološku crvenu listu, uvede tu meru samo za određene delove Hrvatske, a ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je sinoć da očekuju da bi Austrija mogla da promeni mišljenje.

Ministarka je za Hrvatsku televiziju (HTV) komentarisala odluku Austrije da povratnici s godišnjih odmora iz Hrvatske moraju da pokažu važeći negativan test na korona virus ili da se testiraju u roku od 48 sati, kao i razmišljanja Slovenije o uvođenju karantina ovog vikenda za sve povratnike iz Hrvatske.

Pročitajte još:

Ona je istakla da ništa nije prepušteno slučaju i da se redovno kontaktira i  razmenjuju informacije sa slovenačkim kolegama, dajući im transparentne podatke o brojkama po županijama, kako bi mogli da vide da nisu sve hrvatske županije u istoj situaciji, odnosno da samo dve županije imaju porast broja obolelih.

“Očekujemo da uzmu u obzir kakvo je stanje po županijama jer to su relevantni podaci i oni su upoznati s tim”, rekla je Brnjac.

Mislim da bi se mogla takva nekakva odluka s njihove strane i očekivati, dodala je.

Što se Austrije tiče, kaže, da se lista se revidira i menja otprilike svake dve nedelje.

S obzirom na nove mere kriznog Štaba očekujemo da bi i Austrija isto mogla promeniti svoje mišljenje vezano za Hrvatsku, rekla je Brnjac.

Komentari

Vaš komentar