Podeli
Foto: EPA-EFE/Peter Foley

Histerična žena snimljena je u Central Parku kako poziva policiju i prijavljuje kako joj preti Afroamerikanac nakon što joj je čovek jednostavno zatražio da stavi svog psa na uzicu, prenose britanski mediji.

Ejmi Kuper, 41-godišnjakinja iz Njujorka, izvinila se nakon što je snimak procurio u javnost jer jasno pokazuje da nije bila u opasnosti, već je preburno reagovala na zahtev prolaznika i njenog prezimenjaka, 57-godišnjeg Kristijana Kupera.

Zbog ovog histeričnog i rasističkog ispada žena je suspenodava na svom radnom mestu u jednoj osiguravajućoj kući dok traje istraga, a morala je i da vratipsa u sklonište za životinje iz kojeg ga je udomila. prenosi Jutarnji list.

Ejmi je izjavila da shvata zašto su ljudi – a njih 11 miliona je pogledalo snimak – osudili njen postupak.

“Iskreno se i ponizno izvinjavam svima, a posebno tom čoveku i njegovoj porodici”, rekla je Ejmi Kuper za NBC.

Video su na društvenim mrežama prvi podelili upravo Kristijan i njegova sestra, Melodi Kuper, scenaristkinja i režiserka HBO-ove serije “Two Sentence Horror Stories”.

Kristijan je na Fejsbuku potvrdio da je ženu samo zamolio da stavi psa na povodac na području Central Parka gde je to i obavezno. Kada je žena odbila, Kristijan joj je rekao: “Ako ćete da radite šta vam je volja, onda ću i ja raditi šta me je volja. Ali to vam se neće dopasti.”

Žena je potom nazvala policiju, a po dolasku na mesto incidenta, policajci nisu zatekli ni Ejmi ni Kristijana, a nijedno od njih nije se pojavilo ni u stanici.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar