Podeli
Foto: Printscreen/Twitter/Севастократор

Zbog navodnih prekršaja tokom održavanja auto-litija u Crnoj Gori, policija je sankcionisala ukupno 98 osoba.

Zbog navodnih prekršaja tokom održavanja auto-litija u Crnoj Gori, policija je sankcionisala ukupno 98 osoba.

“Uhapšene su dve osobe, učesnici u ovim događajima, koji su se potraživali radi izdržavanja zatvorske kazne i sprovedeni su u zatvor u Bijelom Polju”, navedeno je na zvaničnom tviter nalogu Uprave policije Crne Gore.

Zbog zabrane okupljanja usled koronavirusa, u više opština u Crnoj Gori održavaju se auto-litije u znak protivljenja usvojenom Zakonu o slobodi veroispovesti.

Građani su nedavno izrazili protest zbog spornog Zakona o veroispovesti i litijama na moru.

Litija od 30 čamaca krenula je  od Starog grada u Budvi i spojila se kod Svetog Stefana sa litijom, koja je krenula iz pravca Petrovca.

Na kraju plovidbe barke su formirale krst i izvedena je bakljada kod ostrva Sveti Stefan. Litiju, koja je krenula iz Budve prethodno je kod Zavale zaustavio patrolni čamac kapetanije, tražeći učesnicima dokumenta koja pokazuju da li imaju odobrenje za organizovanje litije.

Nakon toga kapetanija je dozvolila barkama da nastave plovidbu ka Svetom Stefanu. Dok su barke mirovale, čuli su se uzvici – „Ne damo svetinje.“ Sa barki se uzvikivalo „Milo lopove ne damo ti svetinje“, dok je konvoj prolazio pored Kraljičine plaže, gde je stajao policijski patrolni čamac.

U međuvremenu na Slovenskoj plaži je održana bakljada.

Dan posle, litiju na moru organizovali su i građani Tivta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar