Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena predstavila recepte za trougliće sa tofu sirom i francuske kroasane.
Sastojci:
2-3 lisnata testa
150 g šećera
600 ml mleka
2 pudinga od karamele
125 g putera
2 kašike prah šećera
100 g mleka u prahu
200 g šećera
2 kašike vode
200 ml slatke pavlake
40 g putera
prstohvat soli
100 g blanširanog kikirikija
Priprema:
Lisnato testo rasklagijati i iseći na trakice od 3-5 cm. Trakice rolati da se dobije krug. Staviti u kalup obložen pek papirom i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Ostaviti da se ohladi, pa ga puniti.
Za punjenje stavite 150 g šećera da se karamelizuje. Kada je karamelizovan, preliti sa 400 ml mleka. Ostaviti da provri i povremeno mešati. U preostalih 200 ml mleka razmutiti 2 pudinga od karamele. U mleko koje vri sipati razmećen puding i skuvati ga. Gotov puding prekriti folijom, pa ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 125 g putera sa 2 kašike prah šećera, zatim dodati i 100 g mleka u prahu. Sve izmutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Za preliv u dublji tiganj stavite 200 g šećera i 2 kašike vode da se karamelizuje. Kada je šećer karamelizovan, uliti 200 ml slatke pavlake koju ste zagrejali i nastaviti sa kuvanjem da se šećer rastopi. Skinuti sa vatre, pa dodati 40 g putera i prstohvat soli. Na kraju umešati 100 g blanširanog kikirikija grubo iseckanog. Ovim prelivom preliti sa jedne strane kroasan.
Sastojci:
500 g kora za pitu
180-200 g tofu sira
500 g sojinog jogurta ( natur ukus)
200 ml kisele vode
100 ml ulja
malo posnog majoneza
seme golice, susam, suncokret
Priprema:
Ulje i kiselu vodu pomešati u jednoj posudi. U drugu posudu sipati sojin jogurt i u njega izmrviti tofu sir i malo posoliti, pa začiniti po ukusu. Sve lepo izmešati.
Kore iseći na tri dela (trake). Uzimati koru i premazati mešavinom ulja i kisele vode i u jedan kraj staviti kašiku fila. Potom koru uviti u trougao. Gotove trouglove slagati u pleh obložen pek papirom.
Semenke grubo usitniti nožem. Trouglove premazati uljem i kiselom vodom i posuti semenkama. Da biste dobili izgled kao da su trouglovi premazani jajetom možete za premaz koristiti posni majonez.
Pecite na 180 stepeni nekih 20-ak minuta vodeći računa da se ne prepeku.
Ceo postupak za recepte pogledajte u videu na početku teksta.