Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena predstavila recepte za trougliće sa tofu sirom i francuske kroasane.

Francuski kroasani

Sastojci:

2-3 lisnata testa

150 g šećera

600 ml mleka

2 pudinga od karamele

125 g putera

2 kašike prah šećera

100 g mleka u prahu

200 g šećera

2 kašike vode

200 ml slatke pavlake

40 g putera

prstohvat soli

100 g blanširanog kikirikija

Priprema:

Lisnato testo rasklagijati i iseći na trakice od 3-5 cm. Trakice rolati da se dobije krug. Staviti u kalup obložen pek papirom i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Ostaviti da se ohladi, pa ga puniti.

Za punjenje stavite 150 g šećera da se karamelizuje. Kada je karamelizovan, preliti sa 400 ml mleka. Ostaviti da provri i povremeno mešati. U preostalih 200 ml mleka razmutiti 2 pudinga od karamele. U mleko koje vri sipati razmećen puding i skuvati ga. Gotov puding prekriti folijom, pa ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 125 g putera sa 2 kašike prah šećera, zatim dodati i 100 g mleka u prahu. Sve izmutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Za preliv u dublji tiganj stavite 200 g šećera i 2 kašike vode da se karamelizuje. Kada je šećer karamelizovan, uliti 200 ml slatke pavlake koju ste zagrejali i nastaviti sa kuvanjem da se šećer rastopi. Skinuti sa vatre, pa dodati 40 g putera i prstohvat soli. Na kraju umešati 100 g blanširanog kikirikija grubo iseckanog. Ovim prelivom preliti sa jedne strane kroasan.

Pročitajte još:

Trouglovi sa tofu sirom

Sastojci:

500 g kora za pitu

180-200 g tofu sira

500 g sojinog jogurta ( natur ukus)

200 ml kisele vode

100 ml ulja

malo posnog majoneza

seme golice, susam, suncokret

Priprema:

Ulje i kiselu vodu pomešati u jednoj posudi. U drugu posudu sipati sojin jogurt i u njega izmrviti tofu sir i malo posoliti, pa začiniti po ukusu. Sve lepo izmešati.

Kore iseći na tri dela (trake). Uzimati koru i premazati mešavinom ulja i kisele vode i u jedan kraj staviti kašiku fila. Potom koru uviti u trougao. Gotove trouglove slagati u pleh obložen pek papirom.

Semenke grubo usitniti nožem. Trouglove premazati uljem i kiselom vodom i posuti semenkama. Da biste dobili izgled kao da su trouglovi premazani jajetom možete za premaz koristiti posni majonez.

Pecite na 180 stepeni nekih 20-ak minuta vodeći računa da se ne prepeku.

Ceo postupak za recepte pogledajte u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar