U novoj epizodi emisije "Praktična žena" smo saznali recept za tortu treskavicu.
300 g ml. keksa
130-140 g putera
1/2 narandžinog soka
malo mleka
1,6 l mleka
160-170g pudinga
100-200 g šećera
120 g čokolade
100 g bele čokolade
100 g kondenzovanog mleka
želatin opciono
Sjediniti sve sastojke za koru pa utisnuti uz dno kalupa. U mleku skuvati puding sa šećerom. Kada se zgusnuo sklonite ga sa vatre i podeliti na dva dela. U jedan dodati crnu, a u drugi belu čokoladu i kondenzovano mleko.
Isecite plastičnu flašu,pa stavite na sredinu kore i prelivajte naizmenično filove i na kraju lagano izvucite flašu i još malo izšarajte fil uz pomoć drvenog ražnjića. Ohladite tortu u frižideru nekoliko sati pre konzumiranja dok se potpune ne stegne fil.
Po želji u vruć puding možete dodati i nabubreo želatin i mešati dok se sve ne otopi i sjedini, ukoliko niste sigurni da će se lepo stegnuti.