Praktična žena - Torta treskavica Pscreen 01

U novoj epizodi emisije "Praktična žena" smo saznali recept za tortu treskavicu.

Sastojci:

Kora

300 g ml. keksa

130-140 g putera

1/2 narandžinog soka

malo mleka

Fil

1,6 l mleka

160-170g pudinga

100-200 g šećera

120 g čokolade

100 g bele čokolade

100 g kondenzovanog mleka

želatin opciono

Praktična žena – Torta treskavica Pscreen 01

Priprema:

Sjediniti sve sastojke za koru pa utisnuti uz dno kalupa. U mleku skuvati puding sa šećerom. Kada se zgusnuo sklonite ga sa vatre i podeliti na dva dela. U jedan dodati crnu, a u drugi belu čokoladu i kondenzovano mleko.

Isecite plastičnu flašu,pa stavite na sredinu kore i prelivajte naizmenično filove i na kraju lagano izvucite flašu i još malo izšarajte fil uz pomoć drvenog ražnjića. Ohladite tortu u frižideru nekoliko sati pre konzumiranja dok se potpune ne stegne fil.

Po želji u vruć puding možete dodati i nabubreo želatin i mešati dok se sve ne otopi i sjedini, ukoliko niste sigurni da će se lepo stegnuti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar