Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć gastro blogerke Suzane Milanović predstavila recept za namaz od graška.
200 g graška
1/2 avokada
2 kriške hleba
3 kašike grčkog jogurta
tostiran hleb
nana
1/2 kašičice soli
1 kašika maslinovog ulja
sok i kora limuna
2-3 čena belog luka
par kapi maslinovog ulja za dekoraciju
susam
Skuvajte grašak, pa ga iscedite i malo zgnječite viljuškom i dodajte mu grčki jogurt, so, limunov sok, koru limuna, beli luk, maslinovo ulje i iseckanu nanu. Sve lepo promešajte i zgnječite još malo. Namažite namaz na prepečen hleb. Iseckajte avokado na tanke kriške i poređajte preko graška. Dodajte par kapi maslinovog ulja, susam i list nane.
I videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme, ali i recept za pitu od patlidžana.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare