Voditeljka Nataša Pavlović predstavila je u svojoj emisiji Praktična žena recept za škampe sa avokadom.
350 g škampa
2 kašike crvenog luka
1/2 limunovog soka
1/2 krastavca
2 kašike krem sira
so, biber
maslinovo ulje
baget
origano
2 avokada
sok 1 limuna
1 kašika krem sira
so
Baget iseći na parčiće, prebaciti ih na pleh ili u vatrostalnu činiju i preliti maslinovim uljem i origanom. Peći bruskete oko 20 minuta na 180-200 stepeni.
U tiganju zagrejati maslinovo ulje i pržiti škampe dok ne budu gotovi, oko 5-10 minuta.
Iseckati crveni luk i krastavac na sitne kockice. U dubljoj činiji izmešati škampe, povrće, limunov sok, krem sir i posoliti po ukusu.
Očistiti avokado od kore i košpice i izblendati ga zajedno sa krem sirom i limunovim sokom u glatku smesu i na kraju po ukusu posoliti.
Mali kalup okruglog oblika napuniti najpre škampima, a zatim i avokado pastom i odložiti na pola sata u frižider da se lepo stegne. Zatim skloniti kalup i poslužiti uz pečene bruskete.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak.