Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Marine Radivojše predstavila recept za Šarlota tortu sa malinama.

Pistać malina šarlota

Sastojci:

Mus od pistaća

1 želatin

160 ml slatke pavlake

190 g bele čokolade

300 ml slatke pavlake

2pune kašike paste od pistaća

Mus od malina

300g malina

70g šećera

1/2 limunovog soka

1 želatin

180 ml slatke pavlake

50 g maskarpone sira

2 kaške prah šećera

Sirup

70 g šećera

100 ml vode

sok od 1/2 narandže

Još…

2-3 pakovanja piškota

200 gmalina

100 g pistaća

Dekoracija

300 ml slatke pavlake

2 kašike mascarpone sira

4 kašike prah šečera

1 kašika paste od pistaća

roze gel boje za kolače

seckani pistaći

šarlota tortica
šarlota tortica

Priprema:

Najpre želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Belu čokoladu izlomiti na sitne komade. 160ml slatke pavlake zagrejati do ključanja, pa dodati želatin i mešati dok se želatin ne istopi. Sklonite sa vatre pa dodati belu čokoladu i ponovo mešati dok se čokolada ne otopi. Dodati i preostalu slatku pavlaku i sve izmešati. Prekriti sud providnom folijom i odložiti u frižider preko noći. Kada se ganaž stegao umutiti ga, zatim dodati pastu od pistaća i sjediniti. Zatom pravite mus od malina- kuvati maline, šećer i limunov sok nekih 10-ak minuta. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Skuvane maline izblendati i procediti. Mus od malina vratite na vatru i dodati nabubreo želatin. Mešati dok se želatin ne otopi. Prohladite kratko. Umutite hladnu slatku pavlaku u šlag, pa dodati sir i prah šećer. Prohlađen mus kutlačom dodati lagano u šlag i mešati špatulom dok se sve ne sjedini.

Sirup za natapanje piškota: U šerpicu stavite sve sastojke za sirup i kuvati nekoliko minuta dok se šećer ne otopi.

Filovanje:

Obložite dno i stranice kalupa piškotama koje ste prethodno potapali u prohlađen sirup. Zatim sipati prvo pistać mus, pa preko njega naređati maline i posuti malo seckanih pistaća, pa naređati jos jedan red piškota.Sada sipajte mus od malina i poređajte odozgo još malina i ostavite tortu da se ohladi u frižideru.

Za dekoraciju umutite slatku pavlaku sa prah šećerom i sirom u šlag. Dobijen šlag podelite na pola, pa dodati u jednu polovinu pastu od pistaća,a u drugu malo roze boje. Stavite obe boje u dresir kesu i ukrasite po želji.

Za detaljan postupak pogledajte video sa početka teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar