Recept za baka Micine sarme dobili smo u novoj epizodi "Praktične žene" i oduševiće vašu porodicu.
-450 g mlevenog mesa
-20 listova kiseleog kupusa
-so, biber
-100 g slanine
-1/2 šolje pirinča
-1 crni luk
-1 mala šoljica ulja
-2-3 lovorova lista
-1 kašika mlevene paprike
-250 g suvih rebara
-250 g suvih kobasica
Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, pa dodati meso i kada je meso promenilo boju dodati pirinač, so, biber, mlevenu papriku, sitno seckanu slaninu i ovim filom punite sarme. Na sredini lista staviti 1-2 kašičice nadeva i uviti sarmu. Na dno šerpe staviti nekoliko listova kiseleog kupusa, poređati sarme, suva rebra, kobasice i lovorov list. Naliti vodom da prekrije sarme i krčkajte par sati(2-3 sata) .
Kada su se sarme lepo ukuvale pripremiti tepsiju gde ćete peći sarme. Na dno tepsije poređati listove kupusa da prekrije dno. Zatim poređati sarme, suva rebra i suve kobasice i naliti vodom u kojoj su se krčkale i zapecći oko 20-30 minuta na 180 stepeni.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar